Η Volkswagen «δείχνει» τη σπορ έκδοση GTX του ID.5

Volkswagen ID.5 GTX

Η VW αποκάλυψε, ελαφρώς καμουφλαρισμένο, το πρωτότυπο στο οποίο θα βασιστεί το 2022 η σπορ παραλλαγή του ID.5 με την ονομασία GTX - λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι του Μονάχου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η ονομασία GTX συνοδεύει πλέον τις εκδόσεις επιδόσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας του Wolfsburg, συνεχίζοντας την παράδοση των GTI, GTD και GTE στην αμιγώς ηλεκτρική «οικογένεια» ID. Όπως αναφέρει η VW, οι εκδόσεις GTX αντιπροσωπεύουν την «αθλητικότητα στον κόσμο της ηλεκτρικής κινητικότητας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Volkswagen θα παρουσιάσει τόσο το ID.5 όσο και το πρωτότυπο ηλεκτρικό Coupe-Crossover GTX στην προσεχή έκθεση του Μονάχου, στις 7 Σεπτεμβρίου. Η τελική έκδοση παραγωγής του ID.5 GTX αναμένεται μέσα στο 2022, και θα είναι το δεύτερο σπορ μέλος των ηλεκτρικών της Volkswagen, μετά το ID.4 GTX.

Το πρωτότυπο ID.5 GTX είναι το πρώτο που βασίζεται στη νέα «ηλεκτρική« πλατφόρμα Modular Electric Drive Matrix (MEB) και έχει, αναμενόμενα, παρεμφερή σχεδιαστικά στοιχεία με το ID.4 GTX. Οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στην κλίση της πίσω κολώνας και την τρισδιάστατη σιλουέτα των πίσω LED φωτιστικών σωμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ομοιότητες των δύο, του ID.4 GTX και του πρωτοτύπου του ID.5 GTX, συνεχίζονται και στους ηλεκτροκινητήρες -δύο μονάδες, μία σε κάθε άξονα, συνολικής απόδοσης 295 ίππων- και στη μπαταρία των 77 kWh. Όμως, το πρωτότυπο του ID.5 GTX φέρεται να έχει λίγο αυξημένη αυτονομία, που φτάνει τα 497 χιλιόμετρα (κατά WLTP).

Βεβαίως, τα παραπάνω ισχύουν για το πρωτότυπο ID.5 GTX - και εν αναμονή των τελικών προδιαγραφών της σπορτίφ παραλλαγής του ID.5 στην έκδοση παραγωγής του, το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ