Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 2.200 ίππων

Deus Vayanne

Η αυστριακή Deus Automobiles έκανε στην αμερικανική μητρόπολη την πρεμιέρα του εκθαμβωτικού της hypercar, που έχει σχεδιάσει η Italdesing και έχει εξελίξει η Williams Advanced Engineering.

Το αντίπαλον δέος του Rimac Nevera και όλων των ηλεκτρικών hypercars που θα δούμε τα προσεχή χρόνια προκειται να κατασκευαστεί σε μόλις 99 αντίτυπα, και το πρώτο από αυτά θα διατεθεί -αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο- το 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Deus Automobiles είναι μία ακόμη από τις αμέτρητες startup εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ακόμη και hypercars. Δεν καταφέρνουν όλες να μετατρέψουν τις ιδέες και τα ψηφιακά τους σχέδια σε αυτοκίνητα με φυσική υπόσταση, πόσω μάλλον σε αντίτυπα παραγωγής – αλλά η αυστριακή εταιρεία το πετυχαίνει.

Η Deus ιδρύθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια, το 2020, αλλά διαθέτει την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία τόσο του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου Italdesign, όσο και του τεχνολογικού βραχίονα της Williams F1 για τα αυτοκίνητα παραγωγής, Williams Advanced Engineering. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να πάρουμε σοβαρά τον ισχυρισμό της ότι η ηλεκτρική μονάδα ισχύος του Vayanne θα αγγίζει σε απόδοση τους 2.200 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σχέδιο του Vayanne διακατέχεται, σύμφωνα με την εταιρεία, από «συμμετρία και διαχρονικότητα», που αποτυπώνονται όχι μόνο στο αεροδυναμικό του αμάξωμα αλλά και στο αρκετά εκλεπτυσμένο, και όχι ιδιαίτερα φουτουριστικό ή κραυγαλέο, εσωτερικό του. Το ρύγχος και η ουρά του συνδέονται οπτικά με το ίδιο σχήμα του εμπρός αεραγωγού και του πίσω φωτιστικού σώματος.

Στο ίδιο σχήμα παραπέμπει, φευγαλέα, και το σχέδιο του ταμπλό - που φιλοξενεί αρκετά διακριτική κεντρική οθόνη infotainment πάνω από δύο σειρές συμβατικών διακοπτών, μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν η Deus δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για την ηλεκτρική μονάδα ισχύος του Vayanne, πέραν του ότι η ισχύς του θα κυμαίνεται στους 2.200 hp. Υπάρχει η πρόβλεψη ότι το σπριντ 0-100 km/h θα σημειώνεται σε 1,99 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 400 km/h - αλλά αυτές είναι επιδόσεις που απομένει να φανούν στην άσφαλτο. Πάντως, η συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering είναι ένα καλό εχέγγυο ότι μπορεί και οι αριθμοί αυτοί να είναι κοντά στην πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ