Κίνδυνος - Θάνατος το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη (video)

Wuling Hongguang Mini EV Crash Test 1

Το κινέζικο Wuling Hongguang Mini EV κοστίζει κάτι λιγότερο από 4.000 ευρώ και ειναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Το Wuling Hongguang Mini EV είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης 665 κιλών με μήκος 2,92 μέτρα, πλάτος 1,49 μέτρα και ύψος 1,62 μέτρα. Καθίζει 4 επιβάτες και κινείται από ένα ηλεκτρομοτέρ ισχύος 17,4 ίππων. Διατίθεται με δύο διαφορετικά πακέτα μπαταριών, με το μικρό των 9,2 kWh να εξασφαλίζει αυτονομία 120 χλμ. και το μεγάλο των 13,8 kWh να “βγάζει” 170 χλμ.

Wuling Hongguang Mini EV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζήτηση για το Hongguang Mini EV της Wuling είναι τόσο μεγάλη, που ξεπέρασε στην εγχώρια αγορά τις πωλήσεις του Tesla Model 3, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι όμως ασφαλές το συγκεκριμένο ηλεκτρικό αστικό μοντέλο;

Πρόσφατα συναντήσαμε ένα βίντεο από ένα crash test του Wuling Hongguang Mini EV που πραγματοποιήθηκε φέτος. Θα συγκρουστεί με ένα άλλο ηλεκτρικό “αδελφάκι” του που σχεδιαστικά παραπέμπει σε μινιατούρα της Mercedes-Benz G-Class.

Wuling Hongguang Mini EV Crash Test 2

Τα δύο μικρά και ισοβαρή ηλεκτρικά αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με την προβλεπόμενη ταχύτητα των 64 χλμ./ώρα και με 50% της μετωπικής τους επιφάνειας, με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους. Και στις δύο περιπτώσεις η κατάσταση των αυτοκίνητων μετά την σύγκρουση ήταν δραματική, με την μινιατούρα ψευτό G-Class να μην αφήνει περιθώριο επιβίωσης στους επιβάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση του Wuling Hong Guang Mini EV, η κατάσταση ήταν ελαφρώς καλύτερη. Παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει κάποιο σύγχρονο σύστημα παθητικής ασφάλειας, διαθέτει μια μικρή ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης στο εμπρός μέρος που μπορεί να σώσει ζωές. Τα πόδια όμως και το κεφάλι, ξεχάστε το. Σίγουρα υπάρχουν ισχυροί τραυματισμοί, όχι όμως θανατηφόροι. Ακόμα, οι πόρτες του δεν άνοιξαν με ευκολία, ενώ η μπαταρία δεν υπέστει μεγάλη ζημιά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ