Παρουσιάστηκε το νέο Skoda Enyaq Coupe iV (video)

Skoda Enyaq Coupe iV 2

Το Enyaq Coupe αποτελεί τη νέα προσθήκη στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων iV, καθώς και την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση RS της Skoda.

Η Skoda αποκάλυψε πριν λίγη ώρα το νέο Enyaq Coupe iV. Ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με κουπέ γραμμές, που εμπλουτίζει την γκάμα Enyaq iV της SKODA η οποία περιλαμβάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας.

Skoda Enyaq Coupe iV 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Skoda Enyaq Coupe iV διαθέτει ακόμα πιο εκφραστικό, ελκυστικό σχεδιασμό και καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία σπορ γραμμές με γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους και πορτμπαγκάζ 570 λίτρων. Ο ήδη κορυφαίος αεροδυναμικός συντελεστής Cd του Enyaq iV έχει βελτιωθεί περαιτέρω, φτάνοντας στην κουπέ υλοποίηση την τιμή 0,234. Αυτό συντελεί σε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, που φτάνει στα 545 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Skoda Enyaq Coupe iV 2

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταριών, κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς, και τέσσερα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 132 kW (177 PS) έως 220 kW (295 PS). Η τελευταία, αφορά στην έκδοση RS, που επίσης παρουσίασε η σήμερα η Skoda. Στο εσωτερικό, το Enyaq Coupe iV ακολουθεί την πολύ επιτυχημένη φιλοσοφία των Design Selections, που αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης.

Skoda Enyaq Coupe iV 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Enyaq Coupe iV, όπως και το Enyaq iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda στη Mladá Boleslav, και αποτελούν τα μοναδικά οχήματα του Volkswagen Group με βάση την πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη, που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας. Λόγω του σχεδιασμού της και του μεγάλου μεταξονίου, η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) επιτρέπει πλήθος επιλογών όσον αφορά τις αναλογίες αμαξώματος και τη σχεδίαση.

Skoda Enyaq Coupe iV 5

Σχεδιαστικά,το νέο Skoda Enyaq Coupe iV διαθέτει μια ιδιαίτερα σπορ μπροστινή ποδιά, καθώς και πλαϊνά προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος, και είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου διαστάσεων 19 έως 21 ιντσών. Από την κολόνα Β, η γραμμή οροφής γέρνει ελαφρά προς τα πίσω και συγχωνεύεται με την πέμπτη πόρτα που διαθέτει ένα ενσωματωμένο σπόιλερ. Οι γραμμές του οχήματος τονίζονται περαιτέρω από τη σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Είναι η μεγαλύτερη πανοραμική γυάλινη οροφή στη γκάμα της SKODA, που εκτείνεται σε ολόκληρη την οροφή και συγχωνεύεται άψογα με το πίσω παράθυρο. Είναι πιο λεπτή από την πλήρη οροφή, παρέχοντας άφθονο χώρο για το κεφάλι των επιβατών και επιτρέπει περισσότερο φως της ημέρας στο εσωτερικό, δίνοντας μια ακόμα πιο ευήλια αίσθηση. Η επίστρωσή της βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κλίμα μέσα στην καμπίνα είναι ευχάριστο ανά πάσα στιγμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Enyaq Coupe RS iV 1

Όπως και με το Enyaq iV, το κουπέ διατίθεται με το προαιρετικό Crystal Face, όπου οι κάθετες νευρώσεις της μάσκας της φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα ολοκληρώνει την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του Enyaq Coupe iV, το Crystal Face ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Skoda Enyaq Coupe RS iV 2

Το νέο ηλεκτρικό SAC διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Η ισχύς ξεκινά από 132 kW (177 PS) με το Enyaq Coupe iV 60 με κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (net: 58 kWh). Το Enyaq Coupe iV 80 είναι επίσης πισωκίνητο και παράγει 150 kW (201 PS) από την μπαταρία 82 kWh (net: 77 kWh). Εκτός από αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία, το Enyaq Coupe iV 80x και το Enyaq Coupe RS iV διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον μπροστινό άξονα, καθιστώντας τα τετρακίνητα. Το Enyaq Coupe iV 80x έχει ισχύ 195 kW (261 PS), ενώ το κορυφαίο Enyaq Coupe RS iV αποδίδει έως και 220 kW (290 PS) και μέγιστη ροπή 460 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Enyaq Coupe RS iV 4

Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Skoda RS. Ξεχωρίζει από το πλήθος μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την απ’ άκρη σ’ άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστική των μοντέλων RS της μάρκας. Το Enyaq Coupe RS iV χρειάζεται μόλις 6,5 δλ. για να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση και φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 180 χλμ./ώρα – 20 χλμ./ώρα περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του νέου Coupe. Ακόμα, διατίθεται αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα Mamba Green.

Skoda Enyaq Coupe RS iV 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και με το SUV, το εσωτερικό του κουπέ επωφελείται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections της Skoda, βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών. Η σαφής δομή των διαθέσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένων δέκα θεματικών πακέτων και μεμονωμένων επιλογών, κάνουν τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου εύκολη. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών και το ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών, το οποίο μπορεί προαιρετικά να συμπληρωθεί με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας.

Skoda Enyaq Coupe RS iV 6

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ