Ο όμιλος Volkswagen γυρνάει την πλάτη στο υδρογόνο

Volkswagen

Διά στόματος Herbert Diess, ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen εγκαταλείπει το “άρμα” της υδρογονοκίνησης, εστιάζοντας σε όσα μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Την άποψη ότι η υδρογονοκίνηση δεν μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις στην προσπάθεια μηδενισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των αυτοκινήτων διατύπωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen.

Ο H. Diess κατέστησε σαφές ότι τα υδρογονοκίνητα οχήματα απέδειξαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην επίλυση του περιβαλλοντικού ζητήματος που έχει προκύψει εξαιτίας της θεαματικής αύξησης των ελκυόμενων ρύπων.

“Η υδρογονοκίνηση έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Στις μεταφορές έχει επικρατήσει η ηλεκτροκίνηση καθιστώντας οποιαδήποτε συζήτηση επ’ αυτού χάσιμο χρόνου. Ακούστε την επιστήμη”, δήλωσε ο Γερμανός μέσα από την πλατφόρμα γνωστού κοινωνικού μέσου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο Γερμανός θέλησε να ισχυροποιήσει την άποψή του αναφέροντας τα αποτελέσματα μιας  μελέτης η οποία εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής του Potsdam και η οποία καταλήγει ότι η υδρογονοκίνηση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος Volkswagen και ειδικότερο ο H. Diess αμφισβητεί τη βιωσιμότητα της υδρογονοκίνησης, εστιάζοντας στο υψηλό κόστος, τη χαμηλή αποδοτικότητα και τη δυσκολία στη διακίνηση του καυσίμου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον μια πρόταση του γερμανικού ομίλου η οποία θα κινείται με τη βοήθεια του υδρογόνου.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει για όλους τους κατασκευαστές, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συνέχεια στην εξέλιξη υδρογονοκίνητων οχημάτων, προσδοκώντας ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες της πράσινης ανάπτυξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ