Νissan: «Το ηλεκτρικό Ariya θα είναι το πιο αεροδυναμικό crossover της φίρμας»

Nissan Ariya

Έχοντας την  εμπειρία και την τεχνογνωσία,  για πάνω από μια δεκαετία, στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και της καινοτομίας στα crossovers, το Nissan Ariya αναμένεται να γίνει το πιο αεροδυναμικό crossover της φίρμας, με στόχο έναν συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,297.

Σύμφωνα με τη Nissan, κάθε στοιχείο του σχήματος του Ariya προσαρμόστηκε με μικροσκοπική λεπτομέρεια από τις τεχνικές ομάδες του Nissan Technical Center Europe,  στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το επίπεδο πάτωμα του Ariya προφέρει μια σταθερή και προβλέψιμη κύλιση, ενώ η αεροδυναμική έξυπνη ασπίδα στην πρόσοψη και οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος μειώνουν την οπισθέλκουσα. Στην πρώτη του εκδοχή, το Ariya θα είναι πισωκίνητο, με μπαταρία 65 kWh και απόδοση 218 ίππων. Η ροπή αγγίζει τα 300 Nm και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 km/h, με το 0-100 km/h να απαιτεί 7.5 sec. Με μια φόρτιση η αυτονομία κατά WLTP φθάνει τα 360 km.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan ariya

Αμέσως μετά συναντούμε την επίσης πισωκίνητη έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 87 kWh, και ηλεκτρικό μοτέρ 242 ίππων. Η ροπή φθάνει τα 300 Nm και η αυτονομία με μια φόρτιση κατά WLTP, τα 500 km. Θα υπάρχουν επίσης και εκδόσεις 4κίνητες, που διαθέτουν δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυάζονται με μπαταρίες χωρητικότητας 65 kWh και 87 kWh. Στην πρώτη περίπτωση η συνδυαστική ισχύς είναι 279 ίπποι, η ροπή 560 Nm και η αυτονομία έως 340 km. Στην περίπτωση της έκδοσης με την μπαταρία 87 kWh, διαθέσιμες θα είναι εκδοχές με ισχύ 306 και 394 ίππων (Performance), που θα έχουν ροπή 600 Nm.

Nissan ariya
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 km/h, το 0-100 km/h απαιτεί 5.7 και 5.1 sec αντίστοιχα, ενώ οι αυτονομίες είναι 460 και 400 km αντίστοιχα. Με τρεις λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Standard, Sport και ECO (τα μοντέλα e-4ORCE περιλαμβάνουν μια επιπλέον λειτουργία Snow), οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εμπειρία τους ώστε να ταιριάζει με τη διάθεση και το περιβάλλον τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ