Το νέο ηλεκτρικό hypercar DEUS Vayanne μπορεί να φτάσει μέχρι τους 1.341 ίππους

DEUS Vayanne teaser

Ένα νέο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο, το Vayanne της νεοφυούς αυστριακής εταιρείας DEUS, θα κάνει την πρεμιέρα του στις 13 Απριλίου - και ήδη κυκλοφόρησαν οι πρώτες teaser εικόνες του.

Το DEUS Vayanne εισέρχεται στην πολύπλευρη μάχη των ηλεκτρικών hypercars με ιδιαίτερες αξιώσεις, δεδομένου ότι για την εξέλιξη και κατασκευή του η αυστριακή εταιρεία συνεργάζεται με την Italdesign στο σχεδιασμό και με τη Williams Advanced Engineering στα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ντεμπούτο του Vayanne, που παίρνει το όνομά του από μια φραστική παραλλαγή του ονόματος της αυστριακής πρωτεύουσας Βιέννης, θα γίνει τις παραμονές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Ενόψει αυτού, η DEUS έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο teaser video, αλλά δεν έχει δημοσιεύσει περαιτέρω πληροφορίες για τα σχεδιαστικά και τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, οι τρεις εταιρείες είχαν επιβεβαιώσει ότι συνεργάζονται για το σχεδιασμό και εξέλιξη μιας καινούριας πλατφόρμας ηλεκτρικών supercars, της EVX, την οποία θα διέθεταν σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο κατασκευαστή. Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρία από 104 μέχρι 160 kWh, 120 kWh 160 kWh, αναλόγως των χωροταξικών αναγκών.

Ως αποτέλεσμα, τέτοιου μεγέθους μπαταρίες θα μπορούν να προσφέρουν ενέργεια σε ηλεκτροκινητήρες απόδοσης ως και 1.000 kW, δηλαδή 1.360 ίππων. Η υπογραφή της Williams Advanced Engineering σε αυτό το πλήρες σύστημα ηλεκτροκίνησης προσδίδει ήδη αξιοπιστία στο πρόγραμμα του DEUS Vayanne, μιας και η πρώτη παρέχει τις μπαταρίες σε όλες της ομάδες του ηλεκτρικού πρωταθλήματος μονοθεσίν Formula E.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ