Το Audi S1 επιστρέφει και είναι ηλεκτρικό

Audi S1 Ken Block

Η Audi δημιούργησε ένα μοναδικό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που αποτίει φόρο τιμής στο θρυλικό quattro S1 και θα πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο βίντεο “Elektrikhana”.

Η επίσημη ονομασία του συγκεκριμένου ηλεκτρικού αγωνιστικού είναι Audi S1 e-tron quattro Hoonitron και έχει φτιαχτεί από την γερμανική εταιρεία για να οδηγηθεί στο όριο από τον Ken Block στο νέο βίντεο της δημοφιλούς σειράς “Gymkhana”.

Audi S1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σχεδίαση του S1 Hoonitron δεν είναι τυχαία. Αποτελεί επιλογή του Ken Block και στόχος της σχεδιαστικής ομάδας ήταν να παρουσιάσει μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του θρυλικού quattro S1 που έτρεχε στην ανάβαση του Pikes Peak.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron 3

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του αρχισχεδιαστή της Audi, Marc Lichte, η υλοποίηση του δεν χρειάστηκε και πολύ σκέψη λόγω ενθουσιασμού της σχεδιαστικής ομάδας. “Έπρεπε να εκσυγχρονίσουμε την εμφάνιση ενός εμβληματικού αγωνιστικού και το καταφέραμε σε μόλις τέσσερις εβδομάδες”.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Audi δεν ανακοίνωσε, προς το παρόν, τεχνικά χαρακτηριστικά για το “ιδιαίτερο” Audi S1 Hoonitron. Τα μόνα που γνωρίζουμε είναι ότι διαθέτει ανθρακονημάτινο σασί με προδιαγραφές FIA, ένα ηλεκτρομοτέρ σε κάθε άξονα και πολύ δύναμη.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron 5

Ο Ken Block έχει οδηγήσει ήδη το Audi S1 Hoonitron στην Γερμανία και οι πρώτες του δηλώσεις μας προϊδεάζουν για αυτά που πρόκειται να δούμε στο βίντεο που ετοιμάζει με την Audi: “Έχοντας οδηγήσει αγωνιστικά αυτοκίνητα με όλα τα είδη κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετάδοσης, θα πρέπει να πω ότι θα χρειαστεί να μάθω ορισμένα καινούρια πράγματα σχετικά με το ηλεκτρικό S1 Hoonitron, μιας και το να κάνεις ντόνατ 150 χλμ./ώρα σπινάροντας από ακινησία και χρησιμοποιώντας μόνο το δεξί σου πόδι, αποτελεί για εμένα μια εντελώς νέα εμπειρία”.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δοκιμές του Ken Block για να συνηθίσει το Audi S1 Hoonitron βρίσκονται σε εξέλιξη και σε μερικούς μήνες θα τον δούμε στο “Elektrikhana” σε χορευτικές πόζες με το νέο του ηλεκτρικό αγωνιστικό.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ