Με μπαταρίες… Tesla τα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW στην Ευρώπη

BMW ix

Κυλινδρικού σχήματος θα είναι τα κελιά των μπαταριών στα νέα, ηλεκτροκίνητα μοντέλα της BMW με τους Βαυαρούς να ακολουθούν το αναμφίβολα επιτυχημένο παράδειγμα της Tesla.

Μιμητές βρίσκει η άκρως επιτυχημένη αρχιτεκτονική των μπαταριών που χρησιμοποιεί η Tesla. Σύμφωνα με το Reuters, το παράδειγμα της καλιφορνέζικης φίρμας πρόκειται να ακολουθήσει η BMW, η οποία και θα υιοθετήσει τα μεγαλύτερα σε μέγεθος κυλινδρικά κελιά στους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας των νέων μοντέλων της.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους Βαυαρούς να έχουν έρθει σε συμφωνία με την κινεζική EVE Energy για την κατασκευή των νέων μπαταριών, την ίδια στιγμή που οι Κινέζοι πρόκειται να δημιουργήσουν μια νέα μονάδα παραγωγής στην Ουγγαρία ώστε να αποτελέσουν τον βασικό προμηθευτή συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας της BMW στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW μπαταρία

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία προβλέπει ότι οι πρώτες παραδόσεις των νέων, κυλινδρικών μπαταριών θα ξεκινήσουν το 2025, δηλαδή σε περίπου 3 χρόνια από σήμερα, όταν η Tesla είναι έτοιμη να περάσει στην παραγωγή μια νέα γενιά συσσωρευτών με σκοπό να ανακτήσει ή να επεκτείνει το προβάδισμά της στον τομέα της αυτονομίας.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των κυλινδρικών κελιών είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα που εξασφαλίζουν, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να αποθηκεύσεις σε αυτά περισσότερη ενέργεια σε μικρότερο όγκο.

Εκτός της BMW και η Mercedes-Benz έχει επενδύσει το ηλεκτρικό της μέλλον σε κινεζικά χέρια, επιλέγοντας την CATL ως κύριο προμηθευτή μπαταριών στα μοντέλα της. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο η CATL θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη στο Debrecen της Ουγγαρίας, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διάθεση των συσσωρευτών στη γηραιά ήπειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ