Με ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν σαφάρι στην Κένυα (video)

Opibus electric safari C&M 2

Η Opibus ιδρύθηκε το 2017, έχει έδρα την Κένυα και ειδικεύεται στην μετατροπή συμβατικών οχημάτων σε ηλεκτρικά.

Πιο αναλυτικά, η Opibus μπορεί να τοποθετήσει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σε αυτοκίνητα, φορτηγά pick-up, λεωφορεία, ακόμα και μοτοσυκλέτες. Η μεγαλύτερή της όμως ατραξιόν είναι τα ηλεκτρικά pick-up και 4x4 για σαφάρι που έχουν πλήρως εξηλεκτρισμένα σωθικά. Έτσι, το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνουν τα συγκεκριμένα 4x4 είναι το ελάχιστο, ενώ χάρη στην αθόρυβη λειτουργία τους δεν διαταράσσουν την γαλήνη των ζώων και οι επισκέπτες μπορούν να τα θαυμάσουν από πιο κοντά.

Opibus Safari Electric C&M 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ηλεκτρομοτέρ που τοποθετείται είναι σύγχρονο μόνιμου μαγνήτη και αποδίδει 600 Nm ροπή, παίρνοντας ενέργεια από μία μπαταρία 58 kW. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η εταιρεία είναι 0-80 χλμ/ώρα και τελική ταχύτητα 140 χλμ./ώρα. Στην θέση του θερμικού κινητήρα τοποθετείται ένα διαμορφώσιμο σύστημα που αποτελείται από ορισμένα στοιχεία της μπαταρίας, την μονάδα ελέγχου και το ηλεκτρομοτέρ. Στο πάτωμα, υπάρχουν μερικά ακόμα στοιχεία της μπαταρίας, φέρνοντας πιο χαμηλά το κέντρο βάρους και βελτιώνοντας την οδική του συμπεριφορά αυτοκινήτου.

Χωρίς εξάρτηση από καύσιμα, τα αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρικά από την Opibus μπορούν να φορτίσουν είτε μέσω ρεύματος από ηλιακούς συλλέκτες είτε από αυτό που παρέχει το δίκτυο ηλεκτρισμού. Με αυτόν τον τρόπο δεν υφίσταται ανάγκη μεταφοράς καυσίμων σε δυσπρόσιτα σημεία, ενώ παράλληλα μειώνεται και στο κόστος ανά χιλιόμετρο.

Opibus Safari Electric 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ο ηλεκτρικός κινητήρας απαιτεί λιγότερη συντήρηση σε σχέση με έναν θερμικό κινητήρα, με αποτέλεσμα να είναι μάχιμο περισσότερες μέρες τον χρόνο και να έχει χαμηλό κόστος χρήσης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ