Κινεζικό sedan διέλυσε τον «Τάρανδο» αγγίζοντας ένα στοιχειωμένο ρεκόρ

BYD Seal

Η εποχή που τα made in China αυτοκίνητα έμοιαζαν με κακόγουστο ανέκδοτο έχει περάσει ανεπιστρεπτί και η καλύτερη απόδειξη είναι η επίδοση του ηλεκτροκίνητο sedan της BYD στην περίφημη δοκιμασία της αποφυγής Ταράνδου κινεζικό αυτοκίνητο.

Η δοκιμασία της αποφυγής Ταράνδου, γνωστή και ως elk test έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1990 όταν η συμμετοχή της νέας τότε Mercedes A-Class κατέληξε σε… ανατροπή, αναγκάζοντας τη γερμανική φίρμα να τοποθετήσει στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας.

Έκτοτε, η δοκιμασία αυτή αποτέλεσε το μέτρο σύγκρισης για τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός τετράτροχου, το οποίο οφείλει να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας, ήτοι ότι μπορεί να ολοκληρώσει το εν λόγω τεστ με μια αξιοπρεπή ταχύτητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σημείο αναφοράς την επίδοση ρεκόρ της Citroen Xantia V6 του 1999 -το γαλλικό σεντάν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τη δοκιμασία με την ταχύτητα των 85 χλμ./ώρα- όλα τα νέα τετράτροχα που σέβονται τον εαυτό τους περνούν από το τεστ της αποφυγής του ταράνδου.

Τα περισσότερα με επιτυχία, αν και χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν 25 χρόνια ώστε κάποιο μοντέλο να αγγίξει το θαύμα και να φτάσει μια ανάσα από τη σημείωση ενός νέου ρεκόρ.

Ο λόγος για το κινεζικής καταγωγής BYD Seal, ένα ηλεκτροκίνητο sedan, το οποίο άγγιξε την τελειότητα, επιτυγχάνοντας ταχύτητα διέλευσης 83,5 χλμ./ώρα. Όχι τυχαία, καθώς οι Κινέζοι… πίνουν νερό στο όνομα της ανάρτησης που έχουν εξελίξει οι ίδιοι και έχουν τοποθετήσει στο ηλεκτροκίνητο sedan το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο συνέβαλλε στην επιτυχία του BYD Seal είναι το σημαντικά χαμηλότερο βάρος που επετεύχθη με τη χρήση μπαταριών μεγαλύτερης ενεργειακής πυκνότητας.

Σε κάθε περίπτωση η επίδοση του κινεζικού sedan είναι εντυπωσιακή και ενδεικτική της προόδου που έχουν σημειώσει όχι μόνον οι ηλεκτροκίνητες προτάσεις αλλά και εκείνες που κατάγονται από τη μακρινή και ενδεχομένως παρεξηγημένη Κίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ