Το ηλεκτρικό «τσέπης» των 3.500 ευρώ έτοιμο να κατακτήσει την Ευρώπη

freze nikrob ev

Το Hongguang Mini EV των 3.500 ευρώ είναι έτοιμο να σφραγίσει το ευρωπαϊκό του διαβατήριο και να κατακτήσει τους δρόμους της γηραιάς ηπείρου.

Έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του και στην ευρωπαϊκή αγορά είναι το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη. Προφανώς δεν αναφερόμαστε στο Tesla Model 3 το οποίο κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου αλλά για το υπεράνω κάθε υποψίας Hongguang Mini EV.

Το ηλεκτρικό τετράτροχο το οποίο δεν ξεπερνά σε μήκος τα 3 μέτρα και ξεπουλάει στη μακρινή Κίνα κοστίζοντας όχι περισσότερα από 3.500 ευρώ πρόκειται να ξεκινήσει την καριέρα του και στην Ευρώπη.

freze-nikrob-ev
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό χάρη στην απόφαση μια Λιθουανικής εταιρείας, η οποία πρόκειται να αναλάβει την παραγωγή του και την προσαρμογή του στις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Freze Nikrob, λοιπόν, βρισκόμαστε μόλις τρεις εβδομάδες μακριά από την έναρξη της παραγωγής του ευρωπαϊκού Hongguang Mini EV, το οποίο θα διαθέτει μεγαλύτερης χωρητικότητας συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας και όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας ώστε να καταφέρει να σταδιοδρομήσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εξαιτίας όλων αυτών των αναβαθμίσεων, σημαντικά αυξημένη αναμένεται και η τιμή του, η οποία εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Ακόμα και έτσι, πάντως, θα αποτελεί την πλέον προσιτή ηλεκτροκίνητη επιλογή των ευρωπαϊκών δρόμων, με δεδομένο ότι η αυτονομία του θα αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα και η χωρητικότητα των μπαταριών του τα 13,8 kWh.

Μάλιστα η Freze Nikrob ισχυρίζεται ότι ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από διάφορα επιχειρηματικά σχήματα ανά την Ευρώπη, τα οποία επιθυμούν να αναλάβουν τη διάθεση του αυτοκινήτου στις τοπικές αγορές, βλέποντας τις προοπτικές που μπορεί να έχει μια τέτοια χαμηλού κόστους ηλεκτροκίνητη πρόταση.  

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

Διαβάστε επίσης:ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ