Το ηλεκτρικό Dacia Spring εμπλουτίζεται με επαγγελματική έκδοση Cargo

Dacia Spring

Πριν καν κλείσει ένα χρόνο στην αγορά, το πιο οικονομικό αμιγώς ηλεκτρικό της αγοράς Dacia Spring αποκτά και επαγγελματική έκδοση cargo, ενώ θα είναι το πρώτο που θα φέρει το νέο σήμα της εταιρείας.

Με την άκρως προσιτή τιμή του, το Dacia Spring αποτελεί ήδη, μετά το λανσάρισμά του τον Μάιο του 2021, έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση - δεδομένου ότι την κάνει προσιτή σε ευρύτερο κοινό, και μάλιστα στον δημοφιλέστερο τύπο αμαξώματος (SUV) στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς η ρουμανική εταιρεία του ομίλου Renault σκοπεύει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του Spring στην ήπειρό μας, ετοίμασε για το 2022 μια παραλλαγή του Spring για τους επαγγελματίες, τη Spring Cargo, στην οποία το εσωτερικό έχει προσαρμοστεί για τη μεταφορά αγαθών ή υλικών.

Φιλοδοξεί, έτσι, να αποτελέσει την ηλεκτρική εναλλακτική πρόταση για επαγγελματίες που κινούνται εντός της πόλεως ή στις παρυφές της σε καθημερινή βάση. Σχεδιαστικές διαφορές με την επιβατική αίσθηση δεν υφίστανται, παρά μόνο στο πίσω μέρος της καμπίνας όπου τα καθίσματα των πίσω επιβατών έχουν αφαιρεθεί για να δημιουργηθεί ο χώρος φόρτωσης. Ως αποτέλεσμα, το Spring Cargo θα έχει χωρητικότητα 1.100 λίτρων, με ωφέλιμο φορτίο 325 κιλών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοινό, αντίστοιχα, είναι και το σύστημα ηλεκτροκίνησης με τον ηλεκτρικό κινητήρα 33 kW (44 ίππων και 125 Nm ροπής) που παίρνει την ενέργειά του από τη μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 26.8 kWh. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του κύκλου WLTP, η αυτονομία φτάνει τα 230 χιλιόμετρα.

Παράλληλα με την έκδοση Cargo, το ηλεκτρικό Spring θα είναι το πρώτο που θα εισάγει το προσεχές καλοκαίρι τη νέα εταιρική ταυτότητα και το νέο σήμερα της εταιρείας - που η Dacia παρουσίασε στις αρχές του 2021. Το ίδιο θα συμβεί, στη συνέχεια, με τη νέα γενιά του δημοφιλούς Duster και με τα ακόλουθα νέα της μοντέλα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ