Πιο φθηνά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα -Η αποκάλυψη που αλλάζει την αγορά

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι θα αυξηθεί το ποσό της μέγιστης επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού οχήματος.

Μια ευχάριστη έκπληξη έκρυβε η συνέντευξη που παραχώρησε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου στον Realfm και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Η κ. Αλεξοπούλου για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» θα είναι πιο ευέλικτο και πως τα 8.000 ευρώ της επιδότησης θα αυξηθεί με ένα σημαντικό ποσό! Σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr πέραν της αύξησης της επιδότησης η πολιτική ηγεσία του ΥΠΥΜΕ εξετάζει το ποσό της επιδότησης να αφαιρείται απευθείας κατά την τιμολόγηση του οχήματος ώστε οι καταναλωτές να μην περιμένουν την επιστροφή των χρημάτων μετά την αγορά κάποιου ηλεκτρικού οχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης η κ. Αλεξοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε ότι το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» αποτελεί ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα με κονδύλια άνω των 65 εκατ. ευρώ και λήγει στις 30 Απριλίου 2024. Η ίδια ευελπιστεί να βρεθούν τα ίδια κονδύλια και για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.

Σχετικά με τα ηλεκτρικά λεωφορεία η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι αμέσως μετά το Πάσχα και εντός του Μαΐου θα κυκλοφορήσουν τα οχήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης η κ. Αλεξοπούλου ανακοίνωσε ότι τα νέα λεωφορεία θα θέσουν εκτός κυκλοφορίας παλαιά και ρυπογόνα οχήματα ενώ έως το 2025 θα έχουν τεθεί σε κυκλοφορία επιπλέον 300 λεωφορεία φυσικού αερίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί» αναφέρθηκε επίσης η κ. Αλεξοπούλου ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δίνει την υψηλότερη επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού Ταξί στην ΕΕ που είναι στις 22.500 ευρώ ενώ αν ο υποψήφιος αγοραστής είναι πολύτεκνος, ΑμεΑ ή είναι κάτω των 29 ετών τότε το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 28.000 ευρώ. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα δεν θα υπάρχει για πάντα οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν...

Σχετικά με το πρόγραμμα Φορτίζω Παντού η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι υπάρχουν 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους Δήμους και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες που θέλουν να κατασκευάσουν δημοσίους προσβάσιμους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η κ. Αλεξοπούλου αποκάλυψε ότι  θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων εβδομάδων τονίζοντας με έμφαση ότι έχει να αλλάξει από το 2008. Στο νέο ΚΟΚ εισέρχεται και η μικροκινητικότητα που πλέον κάνει έντονη την παρουσία της και στην Ελλάδα.

Αλλαγές όμως θα έχουμε και στα ΚΤΕΟ όπου σύμφωνα με την υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα αλλάξουν τα πράγματα και πλέον θα κόβονται πολλά αυτοκίνητα! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μεγάλη μεταρρύθμιση στα ΚΤΕΟ. Θα λειτουργούν έτσι όπως πρέπει!».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ