Η Volkswagen «έκλεψε» ειδικό στις μπαταρίες της Apple

Volkswagen HQ

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός στη μεγάλη μάχη της ηλεκτροκίνησης καλά κρατεί: η Volkswagen πήρε «μέσα από τα χέρια» της Apple και της BMW δύο από τους πιο εξέχοντες ειδικούς τους στην τεχνολογία των μπαταριών.

Πρόκειται για τον Soonho Ahn από την Apple και τον Joerg Hoffmann από τη BMW, που ανέλαβαν αντίστοιχα στη Volkswagen τις θέσεις του CTO (Γενικός Τεχνικός Διευθυντής) και του Διευθυντή του προγράμματος των μπαταριών ξηρού τύπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο αυτά κομβικής σημασίας διοικητικά θα συμβάλλουν στην εξέλιξη των νέων γενεών μπαταριών του ομίλου VW για τα προσεχή χρόνια, καθώς η γερμανική εταιρεία έχει θέσει νωρίτερα από σχεδόν κάθε άλλο κατασκευαστή το στόχο να φέρει τις μπαταρίες ξηρού τύπου στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο στόχος της Volkswagen, συγκεκριμένα, είναι να τα καταφέρει μέχρι το 2025, ώστε να αυξήσει την αυτονομία και να μειώσει δραστικά το κόστος των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Μόνο η Toyota, από την αυτοκινητοβιομηχανία, έχει προγραμματίσει να κάνει το ίδιο τόσο νωρίς, στην επόμενη τετραετία - αλλά βεβαίως τον ίδιο στόχο έχουν θέσει και οι παγκόσμιοι γίγαντες της ενέργειας CATL και Panasonic.

Ο Ahn κατείχε την ίδια θέση στην Apple, του επικεφαλής εξέλιξης των μπαταριών, έχοντας νωρίτερα εργαστεί στη Samsung. Στην τελευταία είχε ανελιχθεί ως τη θέση του αντιπροέδρου, ειδικού για τεχνολογικά θέματα μπαταριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Hoffman αποφάσισε να αφήσει τη BMW μετά από 21 χρόνια στο Μόναχο, όπου ένας από τους ρόλους του ήταν η διεύθυνση παραγωγής του προγράμματος παραγωγής εξαρτημάτων της ηλεκτροκίνησης.

Θυμίζουμε ότι ο όμιλος VW συνεργάζεται για την εξέλιξη αυτών του νέου τύπου μπαταριών με την εταιρεία QuantumScape, του Πανεπιστημίου του Stanford. Η Volkswagen κατέχει το ένα τρίτο της QuantumScape, έχοντας επενδύσει σε αυτήν 300 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ