Η Rimac Nevera των 1914 αλόγων είναι ελεύθερη να κυκλοφορεί στους δρόμους

Rimac Nevera

Η Nevera είναι μία ηλεκτρική καταιγίδα, ένα τεχνολογικό θαύμα που δημιουργήθηκε από την Rimac για να συναρπάσει. Πλέον μπορεί να το κάνει σε δημόσιους δρόμους.

Το εξωφρενικό ηλεκτρικό θηρίο ολοκλήρωσε την πενταετή περίοδο εξέλιξής του. Μετά από ατελείωτες ώρες δουλειάς από 100 και πλέον ανθρώπους αλλά και ατελείωτα χιλιόμετρα των 17 πρωτότυπων που κατασκευάστηκαν για τη φάση της εξέλιξης, η πρώτη Nevera απέκτησε άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας.

Αφορά στην Κροατία, το «σπίτι» της Rimac Automobili και ο τυχερός ιδιοκτήτης της, που θα είναι ο ένας από τους συνολικά 150, θα την κυκλοφορεί με αριθμό πινακίδας ZG 2360 NΜ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσέξτε, δεν είναι τυχαία επιλογή. Πέραν του ZG που αφορά στην ευρύτερη περιοχή του Zagreb, η υπόλοιπη πινακίδα αποτελεί παραπομπή στη ροπή του μοντέλου αφού οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες της πιάνουν τα 2360 Nm!

H σχετική ανακοίνωση έγινε από τον ιδρυτή της εταιρείας, Mate Rimac, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. Σύμφωνα με τον Κροάτη, οι επόμενες 149 Nevera θα ταξιδέψουν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Καναδά, την Ιαπωνία κ.α. Με κάθε μία εξ αυτών να κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ.

Nevera είναι το όνομα των ξαφνικών καταιγίδων της Αδριατικής Θάλασσας. Και ταιριάζει απόλυτα στις επιδόσεις της αφού πέραν της συγκλονιστικής ροπής, η συνολική ισχύς αγγίζει τα 1914 άλογα.

Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 1.97 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-300 σε 9.3 δευτερόλεπτα. Και η απόλυτη τιμή της τελικής ταχύτητας, είναι στα 412 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ