Η Mercedes αποκάλυψε τη σιλουέτα της EQS SUV ενόψει της πρεμιέρας της

Mercedes EQS SUV teaser

Η Mercedes δημοσίευσε μία ακόμη, αρκετά αποκαλυπτική εικόνα της SUV παραλλαγής της ηλεκτρικής της λιμουζίνας, ενόψει της παγκόσμιας παρουσίασής της στις 19 Απριλίου.

Πριν από τη νέα αυτή φωτογραφία, η εταιρεία της Στουτγάρδης είχε δημοσιεύσει μια σειρά από επίσημες φωτογραφίες του εσωτερικού της EQS SUV, που φυσικά περιλαμβάνει και αυτό την τεράστια ψηφιακή οθόνη Hyperscreen σε όλο το πλάτος του ταμπλό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ήδη γνωρίζουμε ότι -παρά τον πολυτελή της χαρακτήρα- η νέα αυτή Mercedes θα έχει τετρακίνηση και ειδικό οδηγικό προφίλ κίνησης εκτός δρόμου. Για το ηλεκτρικό της σύστημα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, αλλά αναμένεται να είναι το ίδιο με της EQS sedan. Αυτό σημαίνει ότι η βασική της έκδοση πιθανότατα θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 329 ίππων, και κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Η έκδοση με δύο κινητήρες πιθανότατα θα φτάνει και στην EQS SUV στους 516 ίππους. Όσο για την αυτονομία, η sedan EQS 450+ προσφέρει μέχρι και 563 χιλιόμετρα με μία φόρτιση - και κάτι ανάλογο μπορεί να ισχύει και για την SUV εκδοχή της, ίσως με λίγο μικρότερη εμβέλεια λόγω της αεροδυναμικής του υπερυψωμένου αμαξώματός της και πιθανώς και του λίγο αυξημένου βάρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η EQS SUV θα έχει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Θα είναι το τρίτο αυτοκίνητο της Mercedes-Benz που βασίζεται στη νέα της πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αισθητική της θα ακολουθεί τη σχεδιαστική «γλώσσα» της EQS, αλλά χωρίς φανταχτερές λεπτομέρειες όπως το χρώμιο στη γρίλια και στους τροχούς, ενώ θα δανείζεται και στοιχεία από το περσινό πρωτότυπο Mercedes-Maybach EQS SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εσωτερικό του θα έχει «διαισθητικούς ψηφιακούς διακόπτες», ενσωματωμένους στην ψηφιακή MBUX Hyperscreen που διαθέτουν ήδη και τα sedan EQS και EQE. Η τεραστίων διαστάσεων κρυστάλλινη επιφάνεια που καλύπτει όλο το ταμπλό ενσωματώνει τρεις ξεχωριστές οθόνες - έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, την οθόνη πολυμέσων και συνδεσιμότητας, και μια τρίτη 12,3 ιντσών μπροστά από το συνοδηγό και πάνω από το ντουλαπάκι.

Προαιρετικά θα διατίθεται και επταθέσια έκδοση της EQS SUV, με τρίτη σειρά καθισμάτων, ενώ μετά την παρουσίασή της αναμένεται να ακολουθήσει η ακόμη πιο πολυτελής και ακριβή Maybach EQS SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέχεια των EQA, EQB, και EQC, η EQS SUV θα είναι το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό Crossover της Mercedes. Θα κατασκευάζεται από το φετινό Ιούνιο στο εργοστάσιο της Tuscaloosa, στην Alabama των ΗΠΑ -όπου παράγεται και η EQS και η EQE- και από εκεί θα εισάγεται στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ