Η Hyundai στέλνει στην ανακύκλωση το Ioniq 5 (Video)

Hyundai Ioniq 5

Η Hyundai θέλησε να βρει έναν ευφυή και επαναστατικό τρόπο ανακύκλωσης των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, και ζήτησε από τους μηχανικούς της να σκεφτούν κάτι εντελώς απρόσμενο και πρωτότυπο για ένα Ioniq 5 προ-παραγωγής.

Η ανακύκλωση ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μια πολύ δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, και οι κατασκευαστές ήδη ετοιμάζονται για τη στιγμή που θα χρειαστεί να εφαρμοστεί ευρέως. Η Hyundai ξεκίνησε με τα ηλεκτρικά Ioniq 5 προ-παραγωγής, αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται στην τελική φάση δοκιμών για θέματα όπως η ηχομόνωση, η πιστοποίηση της συναρμογής, ο έλεγχος των συστημάτων ασφαλείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αυτοκίνητα προ-παραγωγής δεν μπορούν να μεταπωληθούν ως μεταχειρισμένα, και οι μόνοι δρόμοι που μπορούν να ακολουθήσουν είναι είτε προς την πρέσσα μετάλλων, είτε προς την ανακύκλωση.

Ένα από τα Ioniq 5 προ-παραγωγής, έτσι, ακολούθησε το δεύτερο δρόμο, καθώς η κορεατική εταιρεία ζήτησε από τους μηχανικούς της να το αποσυναρμολογήσουν μέχρι την τελευταία βίδα, και στη συνέχεια να σκεφτούν κάτι πρωτότυπο να κατασκευάσουν με όλα τα διαθέσιμα υλικά. Από όλη αυτή τη διαδικασία προέκυψε και το video με τίτλο «Rebirth» (Αναγέννηση), που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι σκέφτηκαν, λοιπόν, οι μηχανικοί της εταιρείας; Τίποτα που να έχει να κάνει με την αυτοκίνηση: σκέφτηκαν να κατασκευάσουν έναν ιονιστή αέρα.

Παρότι η κατασκευή αυτής της συσκευής του αέρα δεν διήρκησε παρά λίγες μέρες, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: ο ιονιστής δείχνει κορυφαίος σε σχεδιασμό, σαν να πέρασε χρόνια στο σχεδιαστήριο και στη διαδικασία της εξέλιξής του.

Από τις πιο ωραίες ιδέες των μηχανικών ήταν η τοποθέτηση μιας ζάντας στην εισαγωγή αέρα του ιονιστή, ενός από τα LED πίσω φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου ως ένδειξη της ενέργειας που απομένει στη μπαταρία, καθώς και της οθόνης του πίνακα οργάνων για τη ρύθμιση της συσκευής. Φυσικά, χρησιμοποίησαν τον ανεμιστήρα ψύξης του Ioniq 5, καθώς και το φίλτρο της καμπίνας για τη συγκράτηση των μικροσωματιδίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ