EV6: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia

Kia EV6

Η Kia αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του εξωτερικού και εσωτερικού σχεδιασμού του EV6, του πρώτου αποκλειστικού ηλεκτρικού οχήματος μπαταρίας (BEV) με χρήση πλατφόρμας E-GMP.

Σύμφωνα με την Kia, το EV6 σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United», η οποία εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και στην ανθρωπότητα. Η νέα φιλοσοφία σχεδιασμού κάνει ντεμπούτο στο EV6 και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Kia. Αυτή η φιλοσοφία βασίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες σχεδιασμού.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του EV6 είναι μια ισχυρή έκφραση του «Power to Progress». Στο μπροστινό μέρος, τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας ξεχωρίζουν από μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Αποτελούν μέρος του «Digital Tiger Face» του αυτοκινήτου, μια εξέλιξη του σχεδιασμού που προκαλεί το πνεύμα της μάσκας «Tiger Nose» («Tiger Nose Grille») της Kia για την ηλεκτροκίνητη εποχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαμηλότερα υπάρχει μία εισαγωγή αέρα που οπτικά διευρύνει το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου τονίζοντας την τεχνολογική του εικόνα. Ένα σημαντικό στοιχείο προηγμένης τεχνολογίας είναι πως ο αέρας διοχετεύεται και κάτω από το επίπεδο δάπεδο για βέλτιστη αεροδυναμική. Το προφίλ έχει μια αισθητική σχεδιασμού εμπνευσμένη από crossover, η οποία είναι μοντέρνα, κομψή και αεροδυναμική. Η έντονη κλίση των παρμπρίζ προσφέρει δυναμισμό σε συνδυασμό με τα τονισμένα άκρα του αμαξώματος. Το κυρτό καπό και οι τονισμένοι ώμοι και φτερά στους πίσω τροχούς δίνουν την αίσθηση ενός ρευστού κομψοτεχνήματος πάνω σε τροχούς.

Kia EV6

Σχεδιασμένο για βέλτιστη αεροδυναμική, το πίσω μέρος ξεχωρίζει από μια κεκλιμένη πίσω κολόνα C με ενσωματωμένη μια μαύρη, γυαλιστερή επιφάνεια που οπτικά διευρύνει το κρύσταλλο. Ψηλότερα βρίσκεται μια διακριτική αεροτομή οροφής που διοχετεύει τον αέρα προς τα κάτω και πάνω από το μοναδικό πίσω φως του αυτοκινήτου. Ο εσωτερικός σχεδιασμός ευνοείται από την ειδική πλατφόρμα E-GMP της Kia, η οποία προσφέρει αυξημένο χώρο σε σύγκριση με τα προηγούμενα EV της μάρκας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του νέου εσωτερικού είναι μια high-tech κυρτή οθόνη υψηλής ευκρίνειας με απεικόνιση και της πλοήγησης (AVN). Η απλή στιλιστική άποψη της ευρείας κυρτής οθόνης και του λεπτού ταμπλό δίνει στο χώρο μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας. Εκτείνεται από το τιμόνι προς το μέσο του αυτοκινήτου, εμφανίζει ένα πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό, καθώς και την περιοχή απεικόνισης των πολυμέσων και της πλοήγησης πάνω από την κεντρική κονσόλα. Κάτω από την οθόνη AVN, οι επιβάτες ελέγχουν τις ρυθμίσεις HVAC (θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού) χρησιμοποιώντας απτικούς «διακόπτες», ενώ κάτω από αυτό το πάνελ, το ταμπλό κλίνει προς τα εμπρός του αυτοκινήτου, δημιουργώντας μια αίσθηση ευρυχωρίας για τις εμπρός θέσεις των επιβατών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Kia EV6

Τα καθίσματα είναι λεπτά, ελαφρά και σύγχρονα, επενδυμένα με σύγχρονες οπτικά επενδύσεις που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά, τα οποία δημιουργούν μια ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια στην καμπίνα. Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών τώρα, αναμένουμε παρόμοια στοιχεία με το νέο Hyundai IONIC 5. Αυτό σημαίνει πως το μοντέλο θα διατίθεται με μπαταρίες 58 & 72,6 kWh, θα έχει δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση, ενώ, στην κορυφαία του έκδοση θα αποδίδει 306 ίππους.

Η επίσημη πρεμιέρα του EV6 θα γίνει, κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδικτυακής παρουσίασης την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ