Έρχεται το νέο ηλεκτρικό Abarth 500

Abarth F595

Σε μια κίνηση ουσίας, το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 θα αποκτήσει και σπορ επιλογή Abarth, που θα συνδυάσει επιτυχημένα τις επιδόσεις και τη σπορ οδική συμπεριφορά, με την οικονομία του ρεύματος.

Το νέο ηλεκτρικό Abarth 500 αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά την επόμενη χρονιά και θα είναι το πρώτο νέο μοντέλο της Abarth μετά το Abarth 124 GT του 2018.

Επίσης, θα είναι το αυτοκίνητο εκείνο που θα βάλει στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης την Abarth και παράλληλα, θα ανοίξει το δρόμο και για άλλα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Fiat που θα μπορέσουν να αποτελέσουν μέρος της μάρκας Abarth.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο βρετανικό τύπο του αφεντικού της Fiat και της Abarth, Olivier François, η μάρκα Abarth αναμένεται να έχει μια νέα γκάμα μέχρι και 3 ηλεκτρικών μοντέλων κάποια στιγμή τα αμέσως επόμενα χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Fiat 500

«Πριν ενάμισι χρόνο είχα πει ότι δεν θα ήταν δύσκολο να έχουμε μια Abarth έκδοση του ηλεκτρικού 500. Τα καλά νέα είναι ότι δουλεύουμε πάνω σε αυτή την έκδοση, όμως τα κακά νέα είναι ότι είναι πιο σύνθετο να το επιτύχουμε, εάν θέλουμε να κάνουμε ένα πραγματικό Abarth. Πάντως, το αυτοκίνητο θα είναι φανταστικό. Ο ήχος του θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Θα υπάρχει άλλωστε επιλογή να έχει ήχο ή να μην έχει», δήλωση ο ισχυρός άνδρας των Ιταλών.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του νέου ηλεκτρικού Abarth 500 θα παίξουν και οι fans της μάρκας. Στόχος των ανθρώπων της φίρμας είναι να τους εμπλέξουν στην εξέλιξη του μοντέλου και για να το καταφέρουν αυτό θα χρησιμοποιήσουν και τα social media.

Στο πεδίο των επιδόσεων, σήμερα το ηλεκτρικό Fiat 500 έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα και αυτονομία σε μεικτό κύκλο 320 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση. Η έκδοση Abarth αναμένεται να προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 7,0 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 160 χλμ./ώρα, όμως αναμένεται να έχει μικρότερη αυτονομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία ενός ηλεκτρικού μοντέλου της Abarth είναι μια κίνηση που θα εγγυηθεί το μέλλον της σπορ ιταλικής μάρκας, σε μια αυτοκίνηση που οδεύει ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ