Έρχεται νέα «καυτή» έκδοση για το Nissan Ariya

Nissan Ariya 1

Η Nissan έχει βάλει στο στόχαστρο το Tesla Model Y Performance και το Ioniq 5 Ν εξελίσσοντας ήδη στην πίστα του Nurburgring το Ariya Nismo, τη σπορ έκδοση του ηλεκτρικού της SUV.

Το Ariya Nismo θα έχει σημαντικές αισθητικές και αεροδυναμικές προσθήκες στο αμάξωμά του σε σχέση με την απλή έκδοση, αλλά ακόμα είναι άγνωστο αν και κατά πόσο η ισχύς θα ξεπεράσει τους 389 ίππους της κορυφαίας του -μέχρι στιγμής- δικινητήριας έκδοσης. Θα πρέπει να τους ξεπεράσει καθώς η επιτάχυνση 0-100 km/h της έκδοσης αυτής είναι στα 4,8'', ενώ οι κορυφαίες σπορ εκδόσεις του ανταγωνισμού είναι κατά 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σπορ πακέτο της εμφάνισης του Ariya Nismo, σύμφωνα με όσα μπορεί κανείς να δει προς το παρόν από τα πρωτότυπα, περιλαμβάνει πιο δυναμικό εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς στο πλάι και πιο βαθύ splitter.

Η πίσω πτέρυγα μοιάζει ίδια με των άλλων εκδόσεων, αλλά είναι ανασχεδιασμένος ο συνδυασμός του πίσω προφυλακτήρα με το διαχύτη. Οι τροχοί είναι επίσης νέοι και μεγαλύτεροι, με διάσταση 20 ιντσών, ενώ για το εσωτερικό δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες. Αλλά βάσει της υπόστασης του μοντέλου, σίγουρα αυτό θα εμπλουτιστεί με σπορ bucket καθίσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν είναι επιβεβαιωμένο, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι αυτή η σπορ και πιο δυναμική έκδοση του Nissan Ariya θα φέρει το σήμα της Nismo, όταν παρουσιαστεί -μέσα στο 2024- για να εμπλουτίσει τη γκάμα του ηλεκτρικού Ariya.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ