Έρευνα: Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων οδηγούν πιο επικίνδυνα

EV Driving

Άρχισαν τα «όργανα» για την ηλεκτροκίνηση: σε έρευνα που διεξήγαγε στην Ελβετία, η ασφαλιστική εταιρεία Axa έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι όσοι τα ατυχήματα που προκαλούν όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους με ένα EV είναι κατά 50% αυξημένα σε σχέση με των οδηγών που κυκλοφορούν με αυτοκίνητο που διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα εξωφρενικά μεγαλύτερο ποσοστό, και δύσκολο να το εξηγήσει κανείς με λογικά κριτήρια. Όπως λέει η εταιρεία, η κύρια αιτία που συμβαίνουν περισσότερα ατυχήματα είναι η άμεση και υψηλότερη ροπή που προσφέρει κατ'΄ευθείαν με το άγγιγμα του γκαζιού ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, η Axa αναφέρει πως «δεν είναι μόνο ότι η απόκριση του γκαζιού είναι καλύτερη, αλλά και ότι η ισχύς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι συνήθως υψηλή». Από την άλλη, η εταιρεία δεν εξηγεί ποιά ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκαλούν τα περισσότερα ατυχήματα.

Στη μελέτη των 1.285 οδηγών (που έχουν ασφαλίσει στην Axa τα EV τους) για τη συγκεκριμένη έρευνα, αυτοί διέθεταν πολύ ισχυρά sedan ή σπορ ηλεκτρικά, ή μικρά αυτοκίνητα πόλης; Αν, για παράδειγμα, συγκρίνει κανείς τα ατυχήματα ενός πανίσχυρου Tesla Model S Plaid με εκείνα ενός ανίσχυρου οικογενειακού diesel αυτοκινήτου, είναι δεδομένο ότι θα ξεκινά από εντελώς διαφορετική βάση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι πολλοί χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων οδηγούν αρκετά αργά, με σκοπό να αυξήσουν την αυτονομία των αυτοκινήτων τους. Αυτό δεν έχει συνυπολογιστεί από την Axa - αν και, βεβαίως, με τις τιμές των καυσίμων τους τελευταίους μήνες ανάλογη είναι πια και η οδική συμπεριφορά κατόχων με θερμικούς κινητήρες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ