Επίσημο: Αυτό είναι το Skoda Epiq -Το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV

Skoda Epiq

Πιστή στο «ραντεβού» της η Skoda προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του νέου της μικρού SUV, το οποίο ο ονομάζεται Epiq και έρχεται για να διευρύνει την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της.

Με όνομα… αντιστρόφως ανάλογο των διαστάσεών του το ολοκαίνουργιο Skoda Epiq των 4,1 μέτρων έρχεται να διεκδικήσει την θέση του ανάμεσα στα μικρά SUVs, στην κατηγορία δηλαδή με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τη Skoda το αμιγώς ηλεκτρικό Epiq, το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό ως σχεδιαστική μελέτη, θα παρουσιαστεί ως μοντέλο παραγωγής την επόμενη χρονιά, ενώ η τιμή του αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 25.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Epiq

Παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις το Skoda Epiq θα χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τους Τσέχους για την ιδιαίτερα ευρύτερη καμπίνα του που θα μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε άτομα, αλλά και από τον μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος θα φτάνει έως και τα 490 λίτρα.

Με την παρουσίαση της σχεδιαστικής μελέτης του Skoda Epiq, η τσέχικη εταιρεία επιβεβαιώνει το όνομα που θα έχει το μοντέλο της παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει στο κοινό τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας «Modern Solid».

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα θα κάνει την εμφάνισή της και στο εσωτερικό του μικρού SUV, η οποία, όπως βλέπετε και εσείς στη σχετική φωτογραφία ακολουθεί την μίνιμαλ τάση στο design που αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Skoda Epiq
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το ταμπλό και το τιμόνι του Epiq δεν απουσιάζουν τα φυσικά κουμπιά, τα οποία θα συνδυάζονται με πλήκτρα αφής, με τη Skoda να αναφέρει παράλληλα ότι παρόντα στην καμπίνα και το πορτμπαγκάζ του SUV της θα είναι και πολλά από τα γνωστά στοιχεία που κάνουν τα μοντέλα της να ξεχωρίζουν στον τομέα της χρηστικότητας, όπως οι μεγάλες θήκες για αντικείμενα και οι γάντζοι στο πορτμπαγκάζ.

Εκτός από την τιμή εκκίνησης του νέου της μικρού SUV crossover, η Skoda έκανε αναφορά και στην μέγιστη αυτονομία που θα προσφέρει στο μοντέλο της η συστοιχία μπαταριών που θα φέρει, η οποία θα βρίσκεται πάνω από τα 400 χιλιόμετρα και θα κάνει τις μετακινήσεις στο αστικό περιβάλλον ιδιαίτερα οικονομικές, ενώ θα το δώσει τη δυνατότητα να βγαίνει με αξιώσεις και εκτός των τειχών της πόλης.

Skoda Epiq
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την έμπνευση για το όνομα να προέρχεται από την ελληνική λέξη «Έπος», το νέο Skoda Epiq θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου της Volkswagen που βρίσκεται στην Παμπλόνα της Ισπανίας, εκεί όπου κατασκευάζονται επίσης μοντέλα των CUPRA και VW.

Η Skoda δεν προχώρησε στην αποκάλυψη περισσότερων στοιχείων και τεχνικών χαρακτηριστικών σε αυτό το σημείο, με το Epiq να φέρει αυτή τη στιγμή ούτως ή άλλως τον χαρακτηρισμό «σχεδιαστική μελέτη». Περισσότερα θα μάθουμε λογικά στο μέλλον και όσο πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης του μοντέλου παραγωγής του νέο μικρού SUV της Skoda.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ