Στο φως το ελληνικό αυτοκίνητο πόλης που θα προκαλέσει… Chaos

Spyros Panopoulos Automotive Cubicle

Στο περιθώριο της αμφιλεγόμενης πρεμιέρας του πανίσχυρου Chaos των 3.000 ίππων, η Spyros Panopoulos Automotive έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες φωτογραφίες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης.

Η κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου πόλης βρίσκεται ανάμεσα στα φιλόδοξα πλάνα της Spyros Panopoulos Automotive. Στο περιθώριο της πολυδιαφημισμένης πρεμιέρας του πρώτου ελληνικού Ultracar των 3.000 ίππων -γνωστό και ως Chaos-, η ελληνική εταιρεία έδωσε στο φως τη δημοσιότητας τις πρώτες φωτογραφίες ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου city car, το οποίο φιλοδοξεί να περάσει στη γραμμή παραγωγής στα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Cubicle
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο τον δημιουργό του, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης θα ονομάζεται Cubicle και το μήκος του θα φτάνει τα 4,1 μέτρα.

H ηλεκτρική αυτονομία του αποκλειστικά διθέσιου τετράτροχου θα αγγίζει τα 308 χιλιόμετρα, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστές οι προδιαγραφές των συσσωρευτών.

Σε ό,τι αφορά στον ηλεκτροκινητήρα, η μέγιστη απόδοσή του θα φτάνει τα 260 ίππους και 310 Nm ροπής, επιτρέποντας στο ηλεκτρικό τετράτροχο να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Αν και το αυτοκίνητο της Spyros Panopoulos υφίσταται για την ώρα μόνο σε ψηφιακό περιβάλλον, ο δημιουργός του αποκάλυψε ότι μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να ολοκληρωθεί η εξέλιξή του, ενώ προανήγγειλε και την παραγωγή 10.000 μονάδων ετησίως.

Spyros Panopoulos Automotive Cubicle
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η τιμή του ηλεκτροκίνητου Cubicle θα κινείται στην περιοχή των 28.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζει κανείς η επιδότηση αγοράς που προκύπτει από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ