Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού Mazda EZ-6

Mazda EZ-6

Η Mazda ετοιμάζει μια μεγάλη πρεμιέρα για το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, στο τέλος του Απριλίου: το ηλεκτρικό ΕΖ-6, ένα sedan με fastback σιλουέτα και ιδιαίτερα ελκυστικό σχέδιο.

Οι πρώτες εικόνες που το αποκαλύπτουν διέρρευσαν τις τελευταίες μέρες στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, και δείχνουν ότι το νέο αυτοκίνητο της εταιρείας της Χιροσίμα προσθέτει μια σειρά νεωτερισμούς στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Mazda, όπως τα ιδιαίτερα και δυναμικά φώτα εμπρός και το φωτιζόμενο έμβλημα της εταιρείας στην -κλειστή- γρίλια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πίσω μέρος είναι εξίσου προοδευτικό, με ιδιαίτερα κεκλιμένη οροφή πίσω και μεγάλη τρίτη κολόνα που του προσδίδουν τη fastback σιλουέτα. Στην ουρά τα πίσω φώτα είναι πιο τυπικά, αλλά η μοντέρνα πινελιά είναι η ενοποίησή τους με μια λεπτή λωρίδα LED.

Προς το παρόν δεν είναι σίγουρο ότι θα ονομάζεται ΕΖ-6, καθώς αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Mazda. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως το αυτοκίνητο εξελίχθηκε και θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την κινεζική Changan Automobile, και ότι θα βασίζεται σε πλατφόρμα της τελευταίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσίαση του νέου, ηλεκτρικού Mazda θα λάβει χώρα στην έκθεση του Πεκίνου, που ξεκινά στις 25 Απριλίου 2024 και τελειώνει την 5η Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται η ιαπωνική εταιρεία να το διαθέτει, εκτός από αμιγώς ηλεκτρικό, και σε έκδοση με range extender.

Παράλληλα, μοιάζει σίγουρο ότι το ΕΖ-6 θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο, που σημαίνει ότι θα το δούμε και στην Ευρώπη μιας και τα sedan εξακολουθούν να έχουν ακόμη απήχηση και στην ήπειρό μας - ειδικά από τον premium ανταγωνισμό της Mazda.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ