Στην τελική ευθεία το αυτοκίνητο της Huawei

Huawei Seres

Η Huawei, ο κινέζικος γίγαντας των τηλεπικοινωνιών, θα εφαρμόσει την τεχνολογία της σε ένα ηλεκτρικό SUV που εξελίσσει σε συνεργασία με την GAC Motor, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Οι δύο εταιρείες της Κίνας προγραμματίζουν τα προσεχή χρόνια να παρουσιάσουν οκτώ μοντέλα, σε πολλαπλές κατηγορίες της αγοράς, και το εν λόγω SUV είναι το πρώτο από αυτά. Εκτός από την αυτονομία επιπέδου 4, θα διαθέτει και «εντυπωσιακές νέες ενεργειακές δυνατότητες».

Το νέο SUV θα παρουσιαστεί το 2023, και οι GAC και Huawei υποστήριξαν δημοσίως ότι ο στόχος τους είναι να έχουν βγει στη μαζική παραγωγή τα αυτοκίνητα αυτονομίας επιπέδου 4 μέχρι το 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι η πλήρης αυτονομία του αυτοκινήτου, χωρίς καμία συμμετοχή του οδηγού, βρίσκεται στο επίπεδο 5. Τα σημερινά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού με περιορισμένες αυτόνομες λειτουργίες, είναι στο επίπεδο 2.

Μάλιστα ο Cheng Wei, ιδρυτής της εταιρείας ενοικιάσεων Didi με στόλο εκατομμυρίων αυτοκινήτων και με εξελιγμένες ψηφιακές εφαρμογές για την ενοικίασή τους, υποστηρίζει ότι θέλει στον στόλο αυτόν μέχρι το 2025 να έχουν προστεθεί ένα εκατομμύριο αυτόνομα αυτοκίνητα!

Η Huawei και η GAC θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό της Didi για την αυτόνομη κίνηση των αυτοκινήτων, ενώ η σχετική πλατφόρμα Didi Gemini ήδη δοκιμάζεται από αρκετές πολυεθνικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ