Πότε έρχεται το νέο ηλεκτρικό Audi A6 e-tron;

Audi A6 e-tron concept

Η Audi θα ξεκινήσει το 2023 την παραγωγή και τη διάθεση της αμιγώς ηλεκτρικής της μπερλίνας, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα βασίζεται στο πρωτότυπο A6 e-tron που παρουσίασε στο Σαλόνι της Σαγκάης.

Παρότι η Audi δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τον προγραμματισμό της για το ηλεκτρικό Α6, αμερικανικά δημοσιεύματα την τοποθετούν σε ενάμισι με δύο χρόνια από σήμερα. Αυτό που έχει επιβεβαιώσει το Ingolstadt είναι ότι το A6 e-tron παραγωγής θα διαθέτει πολλαπλές παραλλαγές – με εκδόσεις που δίνουν έμφαση από τη μέγιστη αυτονομία μέχρι τις ανώτερες επιδόσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, το εκθεσιακό πρωτότυπο του αυτοκινήτου -για το οποίο η Audi είχε αναφέρει στη Σαγκάη ότι «είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή σχεδιαστική άσκηση»- διέθετε «ηλεκτρική» τετρακίνηση με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Το σύστημα απέδιδε συνολικά 469 ίππους και 800 Nm ροπής.

Κατά συνέπεια, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι οι εκδόσεις μέγιστης αυτονομίας θα διαθέτουν μόνο έναν κινητήρα, στον πίσω άξονα, με κύρια φιλοσοφία τη μέγιστη αξιοποίηση της μπαταρίας των 100 kWh για την επίτευξη της -κατά WLTP- αυτονομίας των 700 χιλιομέτρων.

Στο άλλο άκρο, οι εκδόσεις επιδόσεων φαντάζει πιθανό να διαθέτουν τους δύο κινητήρες με τετρακίνηση, προσδίδοντας το γερμανικό πολυτελές ηλεκτρικό Sedan ή/και Sportback την ικανότητα να σημειώνει το sprint των 0-100 km/h σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα.

Όσο για το σχεδιασμό, μετά και την παρουσίαση του Q4 e-tron έγινε εμφανές ότι το A6 e-tron παραγωγής δεν θα απέχει ιδιαίτερα από την εντυπωσιακή σχεδιαστική ταυτότητα των μελλοντικών ηλεκτρικών Audi που εισήγαγε το εκθεσιακό πρωτότυπο Α6 e-tron. Και ενδεχομένως να μην απέχει πολύ και από το μήκος των 4.960 μέτρων του τελευταίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γερμανική ηλεκτρική μπερλίνα θεωρείται βέβαιο ότι θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα ΡΡΕ που ετοιμάζει η Audi σε συνεργασία με την Porsche, και θα κάνει το ντεμπούτο της στο νέο Q6 E-Tron που θα βγει στην παραγωγή μέσα στο 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ