Αποκάλυψη για τα VW ID. Buzz και ID. Buzz Cargo

vw id buzz cargo

Διαθέσιμα τόσο σε επιβατική όσο και σε επαγγελματική έκδοση, τα ηλεκτρικά ID. Buzz ξεχωρίζουν για την αεροδυναμική σιλουέτα τους, τη σχεδιαστική συνάφεια με το θρυλικό Bulli και τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Μνήμες νοσταλγίας για την εποχή των «παιδιών των λουλουδιών» ανασύρει η Volkswagen, μέσω της πλήρης αποκάλυψης των αμιγώς ηλεκτρικών ID. Buzz και ID. Buzz Cargo, ενός minibus και της επαγγελματικής εκδοχής του αντίστοιχα, που προβάλλουν ως σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού VW Bulli.

vw id buzz cargo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στις αγορές της Ευρώπης τον προσεχή φθινόπωρο, ενσωματώνοντας μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 145 χλμ./ώρα.

vw id buzz cargo

Η ισχύς φόρτισης όταν χρησιμοποιείται εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είναι 11 kW, ενώ σε σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η ισχύς ανέρχεται σε 170 kW, επιτρέποντας την πλήρωση της μπαταρίας από 5 σε 80% σε περίπου 30 λεπτά. 

vw id buzz cargo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB του ομίλου VW, με το μήκος είναι 4.712 χλστ., το πλάτος 1.985, το ύψος 1.937 και το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.988 χλστ. Οι διαστάσεις του δεν υπονομεύουν την ευελιξία, με τον κύκλο στροφής να είναι 11 μ.

vw id buzz cargo

Εμφανισιακά, η VW έχει ακολουθήσει τη σύγχρονη σχεδιαστική συνταγής της, όπως αυτή εφαρμόζεται στην οικογένεια των ID. μοντέλων, παρουσία -μεταξύ άλλων- κομψών φωτιστικών σωμάτων και μιας αεροδυναμικής φόρμας (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,29) η οποία συνδράμει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αύξηση της αυτονομίας. Άλλο ένα χαρακτηριστικό των μοντέλων είναι οι κοντοί πρόβολοι -όπως στο T1 -, αλλά και οι κομψές ζάντες, κυμαινόμενης διαμέτρου 18-21".

vw id buzz cargo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ελλείψει ζωϊκού δέρματος, έχει χρησιμοποιηθεί ένα υψηλό ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών στα καλύμματα των καθισμάτων, στα καλύμματα δαπέδου και την οροφή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ύφασμα κατασκευασμένο από νήμα Seaqual, για την εξοικονόμηση 32% εκπομπών άνθρακα σε σύγκριση με παρόμοια υλικά. Ανακυκλωμένα υλικά -σε ποσοστό 71% - περιλαμβάνει και η ταπετσαρία ArtVelours ECO που χρησιμοποιεί η VW στο ID. Buzz, για πρώτη φορά.

vw id buzz cargo

Αμφότερες οι εκδόσεις διακρίνονται για το ευρύχωρο εσωτερικό τους, με την επιβατική έκδοση να είναι 5θέσια, όταν ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 1.121 λίτρα, και μπορεί να εκτοξευτεί στα 2.205 λτ. εφόσον αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Μεσοπρόθεσμα, θα ακολουθήσουν επίσης εξαθέσια και επταθέσια διαμόρφωση με μεγαλύτερο μεταξόνιο.

vw id.buzz
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την επαγγελματική έκδοση ID. Buzz Cargo, αυτή ενσωματώνει είτε τρεις, είτε δύο μπροστινές θέσεις, ενώ υπάρχει και ένα σταθερό χώρισμα, που διαχωρίζει τον γενναιόδωρο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει όγκο φόρτωσης 3,9 κυβικά μέτρα.

Τα δύο οχήματα θα παράγονται από τη VW στο εργοστάσιό της στο Αννόβερο, με το επίπεδο αυτοματισμού να φτάνει έως και το 90%.

vw id buzz cargo

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ