Dacia Spring: Στην Ελλάδα το φθηνότερο ηλεκτρικό SUV –Πόσο κοστίζει;

Dacia Spring

Η Dacia λανσάρει στην Ελλάδα το νέο Spring Electric, το φθηνότερο ηλεκτρικό SUV της αγοράς. Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του, αλλά και τη συμφέρουσα τιμή του.

To Spring είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Dacia. Το Dacia Spring κυκλοφόρησε το 2021 και έγινε αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλές. Με περισσότερες από 110.000 παραγγελίες από την κυκλοφορία του, το μοντέλο έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη.

Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα είναι ότι τα τρία τέταρτα των συνολικών πωλήσεων προέρχονται από πελάτες λιανικής. Έτσι, το 2022, ήταν το 3ο σε πωλήσεις λιανικής ηλεκτρικό στην Ευρώπη. Επίσης, έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ειδικά στον τομέα της κατανάλωσης, ενώ το 2022 του απονεμήθηκε η ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων, από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Green NCAP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Spring

Το Dacia Spring δεν έχει κάνει, απλώς, τις αμιγώς ηλεκτρικές μετακινήσεις προσιτές σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει καλύψει ιδανικά και τις ανάγκες των πελατών. Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω των δικτυωμένων υπηρεσιών δείχνουν ότι ο μέσος χρήστης της Spring διανύει καθημερινά 31 χλμ. με ταχύτητα 26 km/h. Επίσης, ένα 75% των περιπτώσεων φορτίζει τα Spring στο σπίτι, με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες.

Το ότι το Dacia Spring τερμάτισε 3ο σε πωλήσεις λιανικής ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2022, μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού το Spring καθιστά την ηλεκτροκίνηση πιο απλή, προσφέροντας όλα όσα είναι απαραίτητα στο πελάτη (σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, σύνδεση με smartphone) και μάλιστα σε ασυναγώνιστη τιμή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Dacia Spring
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτω από το συμπαγές, SUV αμάξωμά του κρύβεται ένα εξαιρετικά άνετο αυτοκίνητο, με χώρους για 4 επιβάτες, πολύ καλό χώρο αποσκευών (290 λίτρα) για τις διαστάσεις του (3,73 μ. μήκους) και ένας αποδοτικός και αξιόπιστος ηλεκτροκινητήρας.

Στην Ελλάδα, το Spring διατίθεται στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση Extreme, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με τον εντελώς καινούριο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 (65hp). Ο νέος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία.

Dacia Spring

Στην κίνηση στην πόλη το Spring Extreme ELECTRIC 65 επιταχύνει από 0 - 50 km/h σε 3,9 δλ., δηλαδή 1,9 δευτερόλεπτα ταχύτερα από Spring ELECTRIC 45.  Αντιστοίχως, στον ανοιχτό δρόμο, ο χρόνος που χρειάζεται για την ενδιάμεση επιτάχυνση από τα 80 στα 120 km/h, έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό (13,5 δλ. σε σχέση με τα 26 δλ.).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χάρη στο νέο κινητήρα ELECTRIC 65, το Spring Extreme εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220 χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 310 χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP). Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνάει τις 14,5 kWh/100χλμ., νούμερο το οποίο πέφτει στο ασυναγώνιστο 10,4 kWh/100χλμ. όταν το Spring κινείται στην πόλη.

Dacia Spring

Παράλληλα, με το καλώδιο και την πρίζα της έκδοσης Extreme η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε κάτι λιγότερο από 60 λεπτά, αν αξιοποιηθεί η προαιρετική δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC) για μέχρι και το 80% φόρτισης της μπαταρίας. 

Η πλούσια έκδοση Extreme του νέου DaciaSpring, πέραν του πλήρους εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει, ξεχωρίζει για τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, που οριοθετούν το χαρακτήρα όλης της Extreme γκάμας, ενώ διατίθεται, για πρώτη φορά, στο εντελώς νέο χρώμα Slate Blue.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Spring

Οι παραγγελίες του Dacia Spring έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι και στη χώρα μας, με τιμές που διαμορφώνονται ως εξής για τις δύο εκδόσεις του νέου μοντέλου:

  • Spring Extreme Electric 65: 27.950 ευρώ (21.188 ευρώ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»)
  • Spring Extreme Plus Electric 65: 29.950 ευρώ (22.704 ευρώ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»).

Παράλληλα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia πλαισιώνεται από 8ετή εγγύηση (ή 120.000 χλμ.) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 χλμ.) εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ