Στην ελληνική αγορά το νέο Toyota Land Cruiser -Αυτές είναι οι τιμές του

Toyota Land Cruiser 250 1

Μετά από μήνες αναμονής, η τελευταία γενιά του εμβληματικού 4x4 της Toyota είναι διαθέσιμη για παραγγελία και στη χώρα μας.

Το νέο Toyota Land Cruiser παρουσιάστηκε  στα τέλη του περσινού καλοκαιριού και για μήνες κοσμούσε την επίσημη ιστοσελίδα της εγχώριας αντιπροσωπείας για ενημερωτικούς σκοπούς.

Πλέον όμως, η διαδικασία διαδικτυακών παραγγελιών του νέου 4x4 της ιαπωνικής εταιρείας έχει εκκινήσει και προσφέρεται στην έκδοση First Edition, με 5θέσια ή 7θέσια διάταξη στην καμπίνα.

Toyota Land Cruiser 250 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα γενιά του θρυλικού 4x4 της Toyota διαθέτει επιτηδευμένα ρετρό εμφάνιση που παραπέμπει στο κλασικό BJ, βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας GA-F της Toyota και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μία πετρελαίου και μία mild hybrid.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Land Cruiser έχει μήκος 4,92 μέτρα, πλάτος 1,98 μέτρα και ύψος 1,87 μέτρα, με το μεταξόνιο να ακουμπά τα 2,85 μέτρα. Οι διαστάσεις του βοήθησαν του σχεδιαστές στην πλήρη εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου, προσφέροντας διάταξη με δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων (5θέσιο ή 7θέσιο).

Toyota Land Cruiser 250 4

Ο αρχικός κινητήρας του νέου Land Cruiser στην Ευρώπη είναι πετρελαίου, χωρητικότητας 2,8 λίτρων με απόδοση 204 ίππων και 500 Nm - αλλά το 2025 αναμένεται και η mild-hybrid 48V έκδοση του ίδιου μοτέρ. Τη μετάδοση της ισχύος αναλαμβάνει το αυτόματο κιβώτιο Direct Shift οκτώ σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα μετάδοσης συμπληρώνεται με τετρακίνηση σε όλες τις εκδόσεις, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και μπλοκέ πίσω διαφορικό. Μια από τις καινοτομίες εδώ είναι το σύστημα SDM (Stabiliser with Disconnection Mechanism), για την αποσύνδεση -από ένα πλήκτρο στο ταμπλό- της εμπρός αντιστρεπτικής δοκού για μεγαλύτερη ελευθερία σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Toyota Land Cruiser 250 5

Για την περαιτέρω προσαρμογή του νέου Land Cruiser στο εκτός δρόμου τερέν, παρεμβαίνει το σύστημα Multi-Terrain Select ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη πρόσφυση σε κάθε περίσταση - όπως λάσπη, άμμο ή βραχώδες έδαφος. Επιπλέον, για την off-road οδήγηση, προβάλλεται στην κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών η εικόνα γύρω και κάτω από το πάτωμα από την κάμερα του συστήματος Multi-Terrain Monitor (στις κορυφαίες εκδόσεις).

Στην οδήγηση μακριά από την άσφαλτο συμβάλλει φυσικά η απόσταση των 22 εκατοστών από το έδαφος, οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης-διαφυγής, ο αυτόματος έλεγχος γκαζιού-φρένου που επιτρέπει στον οδηγό να εστιάζει στο χειρισμό του τιμονιού για να αποφεύγει εμπόδια, αλλά και το Downhill Assist Control για την υποβοήθηση της πρόσφυσης σε κατηφόρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Land Cruiser 250 6

Φυσικά, όλες οι εκδόσεις του νέου Land Cruiser έχουν ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης όπως Adaptive Cruise Control, Lane Centering και Departure, αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων σε περίπτωση ανάγκης και blind spot monitoring.

Ενδεικτικά, η First Edition του νέου Land Cruiser περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Multi-terrain Select, Crawl Control, Down Hill Assist Control, κλείδωμα πίσω διαφορικού, Toyota Safety Sense 3, δερμάτινο σαλόνι, σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 12,3 ιντσών, ηχοσύστημα JBL 14 ηχείων, Panoramic View Monitor, Bi-tone σχεδιασμός, προβολείς LED εμπρός, πανοραμική οροφή Toyota Skyview, διακριτικά έκδοσης και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Toyota Land Cruiser 250 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή που αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εγχώριας Toyota για το νέο Land Cruiser είναι τα 121.260 ευρώ και αφορά την 5θέσια έκδοση First Edition στην επιλογή ενός εκ των δύο μεταλλικών χρωμάτων Smoky Blue ή Sand. Η αντίστοιχη 7θέσια έκδοση έχει επιπλέον επιβάρυνση στην ανώτατη λιανική τιμή 1.500 ευρώ.

Land Cruiser 2.8 204 PS First Edition 5θέσιο: 121.260 ευρώ
Land Cruiser 2.8 204 PS First Edition 7θέσιο: 122.760 ευρώ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ