Στην Ελλάδα το συλλεκτικό Suzuki Vitara – Δείτε πόσο κοστίζει

Suzuki Vitara Special Edition 6

Η νέα Special Edition του Suzuki Vitara έρχεται αποκλειστικά με διχρωμία στο αμάξωμα και επιπλέον εξοπλιστικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Η Suzuki παρουσίασε πριν μερικές μέρες τη νέα ειδική έκδοση με την ονομασία «Special Edition» που φέρει ειδική διχρωμία στο αμάξωμα και πολλές λεπτομέρειες χρώματος μαύρου ματ.

Suzuki Vitara Special Edition 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί ένα ακόμα μέσο για να κοινοποιήσει την συμμετοχή της στο «Clean Ocean Project». Το τελευταίο ασχολείται με την περισυλλογή πλαστικών από τις θάλασσες χρησιμοποιώντας καινοτόμες μηχανές συλλογής απορριμάτων.

Βασισμένο στις εκδόσεις GL+ και GLX, το Special Edition Vitara σχεδιάστηκε για να ξεχωρίζει χάρη στην αποκλειστική διχρωμία Sphere Blue Pearl (αμάξωμα) και Galactic Grey Metallic (οροφή). Επιπλέον, η έκδοση ξεχωρίζει από ορισμένα διακοσμητικά σε μαύρο ματ χρώμα και αυτοκόλλητα της έκδοσης στο πίσω φινιστρίνια.

Suzuki Vitara Special Edition 2

Και οι δύο διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα με τις οποίες μπορεί να συνδυαστεί το νέο επίπεδο εξοπλισμού είναι υβριδικές, μία Mild και μία Strong Hybrid, με κίνηση στους εμπρός ή του τέσσερις τροχούς (ALLGRIP), με την Strong Hybrid έκδοση να συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών μέσω των paddles στο τιμόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τον 1.4 BoosterJet και μια ηλεκτρογεννήτρια απόδοσης 14 ίππων και 53 Nm. Ο βελτιωμένος βενζινοκινητήρας τούρμπο των 1,4 λίτρων με τον άμεσο ψεκασμό αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm.

Suzuki Vitara Special Edition 5

Από την άλλη, κάτω από το καπό του Strong Hybrid VITARA βρίσκεται ο αναβαθμισμένος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας DualJet των 1,5 λίτρων, που αποδίδει 102 ίππους και 138 Nm. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 33 ίππους και 60 Nm και συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με paddles στο τιμόνι για μεγαλύτερη συμμετοχή του οδηγού. Η συνδυαστική ισχύς της έκδοσης Strong Hybrid φτάνει τους 116 ίππους και, ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για περίπου 5 χλμ. με ταχύτητα έως και 60 χλμ./ώρα.

Suzuki Vitara Special Edition 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προαναφέραμε, στον τομέα του εξοπλισμού η νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής Special Edition βασίζεται στις εκδόσεις GL+ και GLX που διαθέτει μεταξύ άλλων, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ενεργό σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα ενημέρωσης αλλαγής λωρίδας, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, σύστημα ενημέρωσης τυφλού σημείου, κάμερα οπισθοπορείας 360 μοιρών, προστατευτικό φιλμ στις χειρολαβές και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Η τιμή εκκίνησης της έκδοσης έχει καθοριστεί από την ελληνική αντιπροσωπεία στα 23.130 ευρώ. Ενημερωτικά, το Suzuki Vitara έρχεται στη χώρα μας σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, GL, GL+ και GLX, που μπορούν να συνδυαστούν και με τα δύο υβριδικά συστήματα κίνησης.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ