Στην Ελλάδα το συλλεκτικό Renault Captur Rive Gauche (τιμή)

Renault Captur Rive Gauche 1

Η Renault ενισχύει τον avant-garde χαρακτήρα του δημοφιλούς SUV Captur, φέρνοντας στην ελληνική αγορά την συλλεκτική έκδοση Rive Gauche.

Το Renault Captur αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών SUVs, γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα την πρόθεση των Γάλλων να ενισχύσουν περαιτέρω την εικόνα του και τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Έτσι, λοιπόν, η Renault επέλεξε να διατηρήσει το δημοφιλές SUV στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, δημιουργώντας μια συλλεκτική έκδοση την οποία ονομάζει Rive Gauche και αντλεί έμπνευση από τον χώρο της μόδας και της υψηλής ραπτικής.

Renault Captur Rive Gauche 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Renault Captur Rive Gauche εξαντλεί τα εξοπλιστικά περιθώρια που διαθέτει ένα B-SUV, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο και τις απαραίτητες αποστάσεις από τις «συμβατικές» εκδόσεις της γκάμας του.

Οι χρωματικές επιλογές που έχουν πραγματοποιηθεί κάνουν την αρχή, προσδίδοντας στην εικόνα του Caprur έναν αέρα πολυτέλειας. Το μαύρο είναι το κυρίαρχο χρώμα στην έκδοση Rive Gauche και την επιλογή όχι μόνο για τις δευτερεύουσες επιφάνειες του αμαξώματος αλλά και για τις ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών.

Ανάλογο είναι και το παράδειγμα του εσωτερικού, όπου τον πρώτο λόγο έχει η κάθετης διάταξης ψηφιακή οθόνη αφής των 7 ιντσών, η οποία κοσμεί την κορυφή της κεντρικής κονσόλας και συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων αντίστοιχης διαγωνίου. Ο κλιματισμός, η ηλιοροφή, όπως και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας έρχονται στον βασικό εξοπλισμό μια έκδοσης, η οποία είναι πραγματικά πλήρης.

Renault Captur Rive Gauche 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη χώρα μας, η συλλεκτική έκδοση Rive Gauche του Renault Captur διατίθεται σε τρεις εκδόσεις. Η βασική αφορά την εργοστασιακή έκδοση διπλού καυσίμου (LPG) με τον 3κύλινδρο 1.0 TCe των 100 ίππων και 170 Nm, που προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 1.260 χλμ. Ο 1.000άρης 3κύλινδρος τούρμπο της Renault σχεδιάστηκε εξαρχής για να είναι συμβατός με το εργοστασιακό σύστημα υγραερίου και δεν διαφοροποιεί την 5ετή εγγύηση των μηχανικών μερών ή την περιοδική συντήρηση του συνόλου.

Η αμέσως ισχυρότερη έκδοση που συνδυάζεται με το συλλεκτικό επίπεδο εξοπλισμού είναι η 1.3 TCe που αποδίδει 140 ίππους και σιγοντάρεται από ήπια υβριδικό σύστημα 12V που παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 0,13 kWh. Συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και προσφέρει καλές επιδόσεις και λογική κατανάλωση καυσίμου.

Στην κορυφή συναντάμε την έκδοση 145 ίππων με το full υβριδικό σύστημα κίνησης. Σύμφωνα με την Renault, το υβριδικό Captur μπορεί να καλύψει έως και το 80% της κίνησης στο αστικό τοπίο αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την μπαταρία ιόντων-λιθίου των 1,26 kWh. Η τελευταία επαναφορτίζεται τόσο από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας του Captur, κατά την επιβράδυνση, όσο και με τη συνδρομή του κινητήρα εσωτερικής καύσης, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Επιπλέον, η τεχνολογία E-TECH Full hybrid μεταφράζεται σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στον Δακτύλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault Captur Rive Gauche 4

Ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο έχει τόσο η ήπια υβριδική έκδοση με τον κινητήρα 1.3 TCe, όσο και η διπλού καυσίμου με τον 1.0 TCe, με την τελευταία να μην επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη της και με ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Ακόμα, το Renault Captur καλύπτεται με εργοστασιακή εγγύηση για πέντε χρόνια ή 100.000 χλμ. για τα μηχανικά του μέρη, με την αντίστοιχη της μπαταρίας των υβριδικών εκδόσεων να είναι οκτώ χρόνια ή 160.000 χλμ.

Captur 1.0 TCe LPG 100 PS Rive Gauche: 25.310 ευρώ
Captur 1.3 TCe 140 PS Rive Gauche: 29.720 ευρώ
Captur E-TECH Full Hybrid 145 PS Rive Gauche: 32.010 ευρώ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ