Έρχεται Ελλάδα το νέο Lexus LBX – Δείτε τις τιμές του

Lexus LBX 2023 1

Η εγχώρια αντιπροσωπεία της Lexus άνοιξε το βιβλίο προπαραγγελιών του νέου υβριδικού compact SUV, ανακοινώνοντας τα πακέτα εξοπλισμού και τις τιμές των δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων.

Σε ανακοίνωση της έναρξης των προπαραγγελιών του νέου LBX προχώρησε η Lexus, με το νέο μοντέλο να διατίθεται με δύο υβριδικά συστήματα κίνησης, 4x2 και 4x4, και πέντε εξοπλιστικά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, το νέο ιαπωνικό compact SUV της Lexus έχει μήκος 4,19 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα και ύψος 1,59 μέτρα. Βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα GA-B της φίρμας, εξασφαλίζοντας στο νέο μοντέλο χαμηλό κέντρο βάρους και υψηλή ακαμψία.

Lexus LBX 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Lexus LBX κινείται από ένα νέο υβριδικό σύστημα της Lexus με έναν τρικύλινδρο 1.500άρη και συνδυαστικής απόδοσης 136 ίππων. Τα κύρια μέρη του υβριδικού συστήματος έχουν επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένου του κιβωτίου (e-CVT) και της μονάδας ελέγχου ισχύος, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τη μείωση των απωλειών, την εξοικονόμηση βάρους και τη μείωση του μεγέθους και κατά συνέπεια του βάρους.

O κινητήρας πλαισιώνεται από μια νέα μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου υψηλής απόδοσης, η οποία επιτρέπει την πρόσθετη υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ.) και επεκτείνει την ικανότητα του αυτοκινήτου να κινείται αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια.

Lexus LBX 2023 3

Επιπροσθέτως, υπάρχει η επιλογή της τετρακίνησης E-Four, με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Όταν το όχημα ξεκινά από στάση, στρίβει ή κινείται σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, ο πίσω ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει δράση, συμβάλλοντας στη σταθερότητα του οχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν γόνατα MacPherson εμπρός - τα προσθιοκίνητα μοντέλα χρησιμοποιούν ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ενώ το τετρακίνητο LBX διαθέτει διάταξη με διπλά ψαλίδια.

Το LBX επωφελείται από τις ολοκληρωμένες λειτουργίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού του Lexus Safety System+ τελευταίας γενιάς. Τα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν Pre-Collision System με Intersection Turn Assist, Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist/Lane Keep Assist και Road Sign Assist.

Lexus LBX 2023 4

Πρόσθετα στοιχεία που υποστηρίζουν την ασφαλέστερη οδήγηση και τους ελιγμούς και μειώνουν το φόρτο του οδηγού είναι το ηλεκτρικό άνοιγμα θυρών e-latch της Lexus με Safe Exit Assist, οι έξυπνοι αισθητήρες στάθμευσης με αυτόματο φρενάρισμα, το Rear Cross Traffic Alert και το Blind Spot Monitoring.

Το νέο Lexus LBX ξεκινά την εμπορική του καριέρα στη χώρα μας με πέντε εκδόσεις εξοπλισμού, Elegant, Emotion, Relax, Cool και Original Edition, και όλες τους προσφέρονται και ως τετρακίνητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή εκκίνησης για τις δικίνητες εκδόσεις του νέου Lexus LBX έχει καθοριστεί στα 35.950 ευρώ και για τις τετρακίνητες στα 38.150 ευρώ για τις online παραγγελίες. Γενικότερα, οι τιμές του νέου Lexus LBX εκκινούν από τα 31.200 ευρώ.

Lexus LBX 2023 5

Όπως αναφέρει η Lexus, οι ανώτατες λιανικές τιμές του μοντέλου και των εκδόσεών του θα καθοριστούν στον επίσημο τιμοκατάλογο που θα εκδοθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την έναρξη της καταχώρησης των παραγγελιών. Σε κάθε περίπτωση η τελική λιανική τιμή του αυτοκινήτου θα καθοριστεί από τον έμπορο της Lexus κατά την τιμολόγηση.

Οι τιμές για την online παραγγελία του Lexus LBX:

Lexus LBX 1.5 Hybrid Elegant: Από 35.950 ευρώ
Lexus LBX 1.5 Hybrid Elegant 4x4: Από 38.150 ευρώ
Lexus LBX 1.5 Hybrid Emotion: Από 37.150 ευρώ
Lexus LBX 1.5 Hybrid Emotion 4x4: Από 39.350 ευρώ
Lexus LBX 1.5 Hybrid Relax: Από 39.200 ευρώ
Lexus LBX 1.5 Hybrid Relax 4x4: Από 41.400 ευρώ
Lexus LBX 1.5 Hybrid Cool: Από 39.350 ευρώ
Lexus LBX 1.5 Hybrid Cool 4x4: Από 41.550 ευρώ
Lexus LBX 1.5 Hybrid Original Edition: Από 47.100 ευρώ
Lexus LBX 1.5 Hybrid Original Edition 4x4: Από 49.300 ευρώ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ