Στην Ελλάδα το νέο Ford Transit Courier (+τιμές)

Ford Transit Courier 1

Η γκάμα των επαγγελματικών μοντέλων της Ford εμπλουτίστηκε στη χώρα μας με τη νέα γενιά του Transit Courier.

H Ford Pro βρίσκεται σε πλήρη ανανέωση της γκάμας της και αυτές τις μέρες η εγχώρια αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου Transit Courier, στις εκδόσεις με τα θερμικά μοτέρ. Αργότερα θα ακολουθήσει και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση E-Transit Courier.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Transit Courier ξεκινά την εμπορική του καριέρα με δύο εκδόσεις κινητήρα, μία βενζίνης και μία πετρελαίου, τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, και πάντα σε συνδυασμό με το μικρό μεταξόνιο (SWB).

Ford Transit Courier 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βενζινοκίνητη έκδοση του νέου μοντέλου εφοδιάζεται με τον πολυβραβευμένο 3κύλινδρο 1.0 EcoBoost των 125 ίππων που συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων, είτε με αυτόματο DCT επτά ταχυτήτων. Η πετρελαιοκίνητη αφορά τον αναβαθμισμένο 4κύλινδρο 1.5 EcoBlue που αποδίδει 100 ίππους και εφοδιάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

Τα επίπεδα εξοπλισμού που απαρτίζουν την γκάμα του είναι τρία και συνδυάζονται και με τις δύο εκδόσεις κινητήρα. Αυτά είναι η πλήρης Trend, η πλούσια Limited και η «macho» Active. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η τελευταία διαθέτει ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και προστατευτικές ποδιές πατώματος εμπρός και πίσω.

Ford Transit Courier 4

Γενικότερα, ο ολοκαίνουργιος σχεδιασμός του αμαξώματος προσφέρει αυξημένη ικανότητα φόρτωσης σε όλες τις διαστάσεις. Το πλάτος μεταξύ των θόλων των πίσω τροχών είναι 1.220 χλστ., επιτρέποντας στο compact van να μεταφέρει για πρώτη φορά δύο ευρωπαλέτες. Ο συνολικός όγκος φορτίου είναι πλέον 2,9 m3, τιμή μεγαλύτερη κατά 25% σε σχέση με εκείνη του απερχόμενου μοντέλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο όγκος αυτός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω με τη χρήση ενός νέου χαρακτηριστικού που συναντάται στο διαχωριστικό της καμπίνας και του χώρου φόρτωσης, το οποίο επιτρέπει στους επαγγελματίες να μεταφέρουν αντικείμενα όπως σανίδες ή σωλήνες μήκους άνω των 2,6 μέτρων. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι 700 κιλά και το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης 750 κιλά.

Ford Transit Courier 5

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο προσφέρει έναν ιδιαίτερα ολοκληρωμένο στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει μοναδικά χαρακτηριστικά. Όπως το τιμόνι τύπου squircle, το οποίο εξασφαλίζει βελτιωμένο χώρο στην περιοχή των ποδιών και καλύτερη ορατότητα οδηγού, ο τοποθετημένος στην κολώνα του τιμονιού επιλογέας ταχυτήτων, το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα και το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, που σε συνδυασμό προσφέρουν έναν συγκριτικά αυξημένο διαμορφώσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Ο πίνακας οργάνων "digiboard" των 12 ιντσών εμπρός από τον οδηγό συνδυάζεται με μια κεντρική οθόνη αφής έως 12 ιντσών που υποστηρίζεται από το τελευταίο σύστημα SYNC 4 της Ford για πλήρη συνδεσιμότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford Transit Courier 7

Η ασφάλεια τόσο του οδηγού όσο και του φορτίου αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για την Ford Pro. Το νέο Transit Courier θέτει νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία με την ολοκληρωμένη σουίτα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού στον στάνταρ εξοπλισμό του. Ένα προαιρετικό επιπλέον πακέτο περιλαμβάνει τα συστήματα Adaptive Cruise Control με Lane Centring και Stop & Go, Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, Intersection Assist και Reverse Brake Assist.

1.0 EcoBoost 125 PS Trend: 22.579 ευρώ
1.0 EcoBoost 125 PS Trend 7DCT: 23.919 ευρώ
1.5 EcoBlue 100 PS Trend: 25.259 ευρώ
1.0 EcoBoost 125 PS Limited: 24.455 ευρώ
1.0 EcoBoost 125 PS Limited 7DCT: 25.795 ευρώ
1.5 EcoBlue 100 PS Limited: 27.135 ευρώ
1.0 EcoBoost 125 PS Active: 25.125 ευρώ
1.0 EcoBoost 125 PS Active 7DCT: 26.465 ευρώ
1.5 EcoBlue 100 PS Active: 27.805 ευρώ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ