Στην Ελλάδα η πανίσχυρη BMW XM Label Red των 748 ίππων (+τιμή)

BMW XM Label Red 1

Η ελληνική αντιπροσωπεία της BMW ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης της νέας Plug-in Hybrid XM Label Red, του ισχυρότερου μοντέλου στην ιστορία της εταιρείας.

H BMW παρουσίασε πριν λίγο καιρό τη ναυαρχίδα του πρώτου αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η οποία είναι και το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει δημιουργήσει ποτέ το τμήμα M της μάρκας.

BMW XM Label Red 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με συνολική ισχύ 748 ίππων, παραγόμενη από το συνδυασμό ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης V8 που αποδίδει έως 585 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic που αποδίδει έως 197 ίππων, η BMW XM Label Red είναι το ισχυρότερο μοντέλο BMW M που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η παραγωγή της θα ξεκινήσει άμεσα στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των Η.Π.Α. και έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε μόλις 500 αυτοκίνητα, είτε με την συμβατική βαφή είτε με την BMW Individual Frozen Carbon Black.

BMW XM Label Red 3

Το σύστημα M HYBRID στην BMW XM Label Red επιδεικνύει τη ώθηση του εξηλεκτρισμού του συστήματος κίνησης στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M. Η ρυθμισμένη με ακρίβεια αλληλεπίδραση του ηλεκτροκινητήρα και του V8 κινητήρα, εξασφαλίζει μια άμεση παροχή ισχύος που στη συνέχεια αναπτύσσεται εμφατικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με συνολική ισχύ αυξημένη στους 748 ίππους, το νέο κορυφαίο μοντέλο ξεπερνά κατά 95 ίππους την στάνταρ BMW XM που ξεκίνησε να παράγεται πριν μερικούς μήνες. Η ροπή του συστήματος είναι αυξημένη κατά 200 Nm και κορυφώνεται πλέον στα 1.000 Nm.

BMW XM Label Red 4

Η ισχύς φτάνει στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Σε συνδυασμό με την ειδική για το συγκεκριμένο μοντέλο τεχνολογία πλαισίου και τα άμεσης απόκρισης και υψηλής ακρίβειας συστήματα ελέγχου, δημιουργείται ένα ιδιαίτερα δυναμικό σύνολο.

Η BMW XM Label Red χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά αυξάνεται στα 290 χλμ./ώρα στα αυτοκίνητα με το προαιρετικό M Driver's Package.

BMW XM Label Red 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από την παροχή ηλεκτρικής ώθησης κατά την επιτάχυνση, ο ηλεκτροκινητήρας επιτελεί επίσης έναν υποστηρικτικό ρόλο υπό σταθερά φορτία, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποδοτικότητας του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι, η BMW XM Label Red έχει μέση κατανάλωση βενζίνης από 1,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 35 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Ο κινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης η οποία είναι ενσωματωμένη στο κάτω τμήμα του αμαξώματος. Έχει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 25,7 kWh. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική αποδοτικότητα του ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, επιτυγχάνεται ηλεκτρική αυτονομία έως 83 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

BMW XM Label Red 6

Ως εκ τούτου, η BMW XM Label Red μπορεί να κινείται στην πόλη αλλά και να πραγματοποιεί μακρινά ταξίδια χωρίς εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβα. Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνεται στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία είναι 140 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή της νέας κορυφαίας BMW XM Label Red έχει καθοριστεί στα 218.250 ευρώ και σε περίπτωση επιλογής της έκδοσης με το χρωματισμό BMW Individual Frozen Carbon Black, το κόστος ανεβαίνει στα 229.270 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ