Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia (+τιμές)

Skoda Fabia

Η νέα γενιά της Skoda Fabia ξεκινά την εμπορική της καριέρα στην χώρα μας με δύο εκδόσεις κινητήρα και τρία επίπεδα εξοπλισμού.

Σε ανακοίνωση νέου τιμοκαταλόγου προχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda που περιλαμβάνει την τέταρτη γενιά του σουπερμίνι Fabia.

Skoda Fabia 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, η νέα Skoda Fabia βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group όπως συμβαίνει και με τα άλλα τρία αδέρφια του (Audi A1, SEAT Ibiza και Volkswagen Polo). Ως αποτέλεσμα, οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν αυξηθεί αρκετά, με μήκος 4.108 χλστ., πλάτος 1.780 χλστ., ύψος 1.459 χλστ. και μεταξόνιο 2.564 χλστ.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρεις: Active, Ambition και Style, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η σπορτίφ Monte Carlo. Η χρωματική παλέτα διαθέτει εννέα επιλογές, με τις νέες προσθήκες να είναι τα μεταλλικά Phoenix Orange και Graphite Grey. Επιπλέον, η νέα Skoda Fabia μπορεί να αποκτήσει διχρωμία σε οροφή, τροχούς και καθρέφτες, με τα διαθέσιμα χρώματα να είναι το μεταλλικό Graphite Grey ή το περλέ Magic Black. Δυνατότητα χρωματικής επιλογής υπάρχει και για την μάσκα, με το Graphite Grey να αντικαθιστά το χρώμιο.

Skoda Fabia 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τομέα της ασφάλειας, η νέα πλατφόρμα MQB-A0 φρόντισε έτσι ώστε η νέα γενιά του σουπερμίνι της Skoda να διαθέτει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά. Πλέον μπορεί να εφοδιαστεί με έως και εννέα αερόσακους, με τους βασικούς να είναι οι μετωπικοί, οι εμπρός πλευρικοί και οι οροφής. Οι άλλοι τρεις είναι αυτός για τα γόνατα του οδηγού και οι πίσω πλευρικοί. Εμπλουτισμένη είναι και η ομπρέλα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνοντας επτά συστήματα: Travel Assist, Park Assist, Lane Assist, Traffic Sign Recognition, Side Assist, Front Assist με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών, και Manoeuvre Assist.

Skoda Fabia 4

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται, προς το παρόν, από δύο επιλογές βενζίνης. Την βάση καταλαμβάνει ο 3κύλινδρος 1.0 MPI με 80 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, και ακολουθεί ο ο 3κύλινδρος 1.0 TSI 110 PS και 200 Nm, που συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδόσεις μπαίνουν καθημερινά στον Δακτύλιο, πλην της αυτόματης με τους 110 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Fabia 5

Η τιμή εκκίνησης της γκάμας της νέας Skoda Fabia έχει καθοριστεί στα 14.990 ευρώ για τις εκδόσεις με τον 1.0 MPI και στα 17.500 ευρώ για αυτές με τον 1.0 TSI 110 PS. Τέλος, καλύπτεται από δύο χρόνια εγγύηση με απεριόριστα χιλιόμετρα, με δυνατότητα επέκτασής της για άλλο τόσο.

1.0 MPI 80 PS Active: 14.990 ευρώ
1.0 MPI 80 PS Αmbition: 16.600 ευρώ
1.0 MPI 80 PS Style: 18.150 ευρώ
1.0 TSI 110 PS Ambition: 17.500 ευρώ
1.0 TSI 110 PS Style: 18.990 ευρώ
1.0 TSI 110 PS DSG Style: 20.650 ευρώ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ