Ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo τον Μάρτιο -Ποιο είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της

Volvo EX30

Η άφιξη του Volvo EX30 στην γκάμα της σουηδικής φίρμας εκτόξευσε τις πωλήσεις της, σε ποσοστό που άγγιξε ξεπέρασε το 30% στην αγορά της Ευρώπης.

Η Volvo συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της μέσα στο 2024, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων τον Μάρτιο.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε τον περασμένο μήνα 78.970 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Μάλιστα σε αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η αύξηση των πωλήσεων της Volvo άγγιξε το 50%.

Volvo XC40
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγαλύτερη αγορά για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η ευρωπαϊκή, όπου το πρόσφατο λανσάρισμα του EX30 ενίσχυσε την παρουσία της Volvo στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τον Μάρτιο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το σήμα της Volvo στην ευρωπαϊκή αγορά αυξήθηκε κατά 66% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους το ποσοστό αυτό αγγίζει το 48%.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο, η Volvo έχει διαθέσει στην παγκόσμια αγορά 182.687 νέα αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 12% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Volvo XC60

Σε ό,τι αφορά στα μοντέλα, το XC60 παραμένει το δημοφιλέστερο Volvo το πρώτο τρίμηνο του 2024 με 22.402 πωλήσεις, με το XC40 να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 20.557 μονάδες και το XC90 να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 10.826 πωλήσεις σε όλοκληρο τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν τη δυναμική της στρατηγικής μας και το γεγονός ότι ανάμεσα στα προϊόντα μας μπορεί να βρει κανείς πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζί με plug-in υβριδικά και ήπια υβριδικά στον σωστό συνδυασμό», δήλωσε ο Björn Annwall, εμπορικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Έχουμε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πρόοδο ώστε να επιτύχουμε τον ετήσιο στόχο πωλήσεών μας για αύξηση τουλάχιστον 15 τοις εκατό και τους επόμενους μήνες θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση των πωλήσεων του EX30», πρόσθεσε ο Σουηδός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ