Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mercedes το 2021

Mercedes GLA

Πολύ δυνατά ξεκίνησε η νέα χρονιά για τη Mercedes, αφού η γερμανική μάρκα σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στο Α’ Τρίμηνο με αύξηση πάνω από 20%.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η γερμανική μάρκα συμπλήρωσε 581.270 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2021, σημειώνοντας έτσι αύξηση 21,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Πολύ μεγάλη αύξηση πωλήσεων παρατηρήθηκε στα SUV της μάρκας (+54,3%), ενώ η νέα γενιά της S-Class και η ανανεωμένη E-Class σημείωσαν άνοδο κατά 17,0% και 23,9% αντίστοιχα σε σχέση με το 2020.

Πολύ καλά τα πήγε και η smart το ίδιο διάστημα, αφού η εταιρεία συμπλήρωσε 9.279 πωλήσεις με αύξηση 65,9% συγκριτικά με πέρυσι, εκμεταλλευόμενη τη ζήτηση στην κεντρική Ευρώπη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θυμίζουμε ότι η γκάμα της smart αποτελείται αποκλειστικά από τις ηλεκτρικές εκδόσεις των smart fortwo, smart fortwo cabrio και smart forfour.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μένοντας στο κομμάτι των ηλεκτρικών, συνολικά οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes αντιπροσώπευσαν στο Α’ Τρίμηνο του έτους σχεδόν το 10% του συνόλου, έχοντας σαφείς ανοδικές τάσεις. Η γερμανική μάρκα αναμένει μάλιστα με το ξεκίνημα του λανσαρίσματος της EQA, αλλά και το λανσάρισμα των EQS, EQB και EQE μέσα στο 2021, να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της μέσα στη χρονιά.

Ανά αγορά, η Mercedes σημείωσε μεγάλη αύξηση (60,1%, 222.510 αυτοκίνητα) των πωλήσεών της στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, λόγω της ανόδου στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα. Στην Ευρώπη, παρά το lockdown που ισχύει σε πολλές αγορές, η Mercedes σημείωσε αύξηση 1,8%. Τέλος, στη Βόρεια Αμερική, οι πωλήσεις της μάρκας έφθασαν στις 88.318 και υπήρξε και εδώ αύξηση 12,5%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ