Πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων: Με full γκάζι η αγορά τον Ιούλιο

Car Sales new

Πολύ καλά έχει ξεκινήσει το πρώτο μισό του Ιουλίου για τις πωλήσεις αυτοκινήτου της χώρας μας, οι οποίες σημειώνουν σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι.

Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχουν κλείσει το πρώτο 6μηνο του έτους με αύξηση 28,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ξεπερνώντας ήδη τα 70.000 αυτοκίνητα (70.362 με βάση τα επίσημα στοιχεία).

Η αύξηση αυτή οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, με κυριότερο την επίλυση των προβλημάτων στην παραγωγή που είχε επιφέρει τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία του κορωνοϊού και η περίφημη κρίση των ημιαγωγών.

Sales
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα αυτά έχουν ξεπεραστεί και έτσι, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αγορές του πλανήτη, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα μας έχουν επανακάμψει.

Τον Ιούλιο λοιπόν και τις πρώτες 16 ημέρες του μήνα, η αγορά αυτοκινήτου της Ελλάδας ακολουθεί την ίδια, πολύ καλή επίδοση των προηγούμενων μηνών, αφού με βάση τα πρώτα στοιχεία έχουν ταξινομηθεί 4.946 καινούργια αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 26,7% σε σχέση με τα 3.905 περσινά.

Εάν μάλιστα οι επόμενες ημέρες του μήνα συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς, τότε δεν αποκλείεται ο Ιούλιος να κλείσει σε μια επίδοση κοντά στα 13.800 αυτοκίνητα και να σημειώσει έτσι ρεκόρ για τη φετινή χρονιά (καλύτερος μήνας έως τώρα είναι ο Ιούνιος με 13.394 πωλήσεις).

Toyota Yaris

Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου η μάρκα που έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις είναι η Toyota με 892 αυτοκίνητα. Δεύτερη είναι η ενισχυμένη αυτό το μήνα Fiat με 581 ταξινομήσεις, ενώ κατά σειρά την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Hyundai, Peugeot και Kia με 555, 443 και 361 πωλήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, με το δεύτερο 15νθήμερο να βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν αποκλείεται να έχουμε αρκετές ανακατατάξεις στις παραπάνω θέσεις μέχρι τα τέλη του Ιουλίου, αφού παραδοσιακά οι περισσότερες μηνιαίες ταξινομήσεις γίνονται τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα.

Ολοκληρώνοντας με τα δεδομένα του μήνα που διανύουμε, θα πρέπει να σημειώσουμε το –για μια ακόμη φορά– πολύ υψηλό νούμερο των εταιρικών πωλήσεων, που αγγίζουν το 61% όλων των πωληθέντων αυτοκινήτων του πρώτου 15νθημέρου, έναντι 39% των πωλήσεων λιανικής.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ