Νέα μεγάλη άφιξη στην Ελλάδα -Ποια εταιρεία-κολοσσός μπήκε στην αγορά

BYD Atto 3

Πανικό προκάλεσαν στην αγορά τα 4 ολοκαίνουργια επιβατικά μοντέλα της BYD που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα. Το carandmotor έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Τη BYD τη γνωρίσαμε επίσημα στη χώρα μας το Σεπτέμβριο του 2021, όταν και ξεκίνησε η διάθεση των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων της εταιρείας από τον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕBΕ.

Μέχρι και σήμερα, τα ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα της εταιρείας, που προέρχεται από την Κίνα, ήταν αυτά που προσφέρονταν στη χώρα μας, ωστόσο έφτασε η στιγμή να δούμε και τα πρώτα δείγματα της περίφημης γκάμας των επιβατικών αυτοκινήτων της BYD, που έχουν επιτύχει ήδη πολύ σημαντικές διακρίσεις και στην Ευρωπαϊκή αγορά, με πιο σημαντική την επίτευξη 5 αστεριών από το αμιγώς ηλεκτρικών SUV, Atto 3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «αστέρι» της BYD, το περίφημο Atto 3 είναι και εκείνο που πρώτο πατάει τα πόδια του σε ελληνικό έδαφος, αφού 4 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα πήραν για πρώτη φορά πινακίδες χθες.

BYD Atto 3

Τα αυτοκίνητα αυτά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του carandmotor, τα έφερε στη χώρα μας η Lion Rental (Sixt), που ανήκει στον Όμιλο της Μοτοδυναμικής (Porsche, Yamaha, Sixt).

Πρόκειται για μια παγκόσμια συμφωνία ανάμεσα στη Sixt και τη BYD, στην οποία προβλέπεται ότι μέχρι το 2028 θα προσφερθούν μέσω της Sixt 100.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της BYD στην Ευρώπη.

Ωστόσο σύμφωνα με την πληροφορίες μας, όλες τις διαδικασίες ταξινόμησης των καινούριων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τις πραγματοποίησε ο όμιλος Μοτοδυναμική και προφανώς ο ελληνικός εισαγωγικός όμιλος κατέθεσε και όλα τα επίσημα έγγραφα για την ολοκλήρωση της εισαγωγής.

Το Atto 3 που κυκλοφορεί ήδη στους ελληνικούς δρόμους, είναι το πρώτο από τα μοντέλα της BYD που ήρθε στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται σύντομα να δούμε και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο 4X4 Tang, το πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν Han, το 4πορτο ηλεκτρικό σεντάν BYD Seal και το ηλεκτρικό ενός όγκου Dolphin.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Atto 3, το οποίο μάλιστα είδαμε από κοντά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, είναι ένα μικρομεσαίο SUV 4,46 μέτρων, με χώρους για 5 ενήλικες επιβάτες και πορτ-μπαγκάζ 440 λίτρων.

BYD Atto 3

Το αυτοκίνητο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, με τη χωρητικότητα της μπαταρίας να αγγίζει τις 60,48 kWh. Η αυτονομία που ανακοινώνει η BYD με βάση το πρότυπο WLTP, είναι 420 χιλιόμετρα στο μεικτό κύκλο ή 565 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.

Από πλευράς επιδόσεων, για το 0-100 χλμ./ώρα το BYD Atto 3 απαιτεί 7,3 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα.

BYD Atto 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες ο όμιλος Μοτοδυναμική ενημέρωσε τους επενδυτές για την εξαγορά μετοχών θυγατρικής εταιρείας που αφορούσε στη Lion Rental AE.

BYD Atto 3

Ειδικότερα η ανακοίνωση ανέφερε ότι: «Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.» («Εταιρία»), σε συνέχεια της από 12.04.2023 ανακοίνωσής της σχετικά με τη σύναψη προσυμφώνου για την απόκτηση 363.354 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών από το μέτοχο μειοψηφίας της θυγατρικής εταιρίας «LION RENTAL A.E.», οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 19,5% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της και σε εκτέλεση του προσυμφώνου αυτού, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι σήμερα (25.05.2023) συνήψε το οριστικό συμφωνητικό αγοράς και απόκτησης των ως άνω 363.354 κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών της θυγατρικής εταιρίας «LION RENTAL A.E.».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αξία της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 7.700.000,00 ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε τοις μετρητοίς από ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρίας. Κατόπιν των ανωτέρω, η Εταιρία κατέστη μοναδική μέτοχος της θυγατρικής εταιρίας «LION RENTAL Α.Ε.», έχουσα το σύνολο (100%) των δικαιωμάτων ψήφου της ως άνω θυγατρικής, τα οποία ενσωματώνονται σε 1.863.354 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές, ονομαστικής αξίας 10,00 ευρώ εκάστη.»

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ