Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες για την Opel -Οι πρωτιές της γερμανικής φίρμας

Opel Corsa

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το 2023 για την Opel στην ελληνική αγορά, καθώς η γερμανική εταιρεία σκαρφάλωσε στη 2η θέση των πωλήσεων των επιβατικών.

Η εμπορική επιτυχία της Opel οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο Opel Corsa. Το Γερμανικό supermini στέφθηκε πρωταθλητής για το 2023, κατακτώντας την 1η θέση των πωλήσεων, τόσο στην κατηγορία του, όσο και στο σύνολο της αγοράς, υπερδιπλασιάζοντας τις ταξινομήσεις του σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Μάλιστα, το Corsa διατήρησε σταθερά την 1η θέση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που βρέθηκε στην κορυφή της αγοράς ήταν το 2012. Επιπλέον, το Corsa αναδείχτηκε ως το αγαπημένο μοντέλο των εταιρειών, κατακτώντας την 1η θέση και στις εταιρικές πωλήσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως 1 στα 4 εταιρικά οχήματα που ταξινομήθηκαν μέσα στο 2023, ήταν Corsa. Τέλος, το Corsa-e κατέκτησε τη 2η θέση στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην κατηγορία του, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή αύξηση ταξινομήσεων κατά 1.812,3%.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Crossland και Mokka στα εμπορικά αποτελέσματα της Opel κατά το 2023. Συγκεκριμένα, τα δύο μοντέλα κατέκτησαν, συνδυαστικά, μερίδιο 9,5% στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των B SUV, με το Crossland να επιτυγχάνει σημαντική αύξηση ταξινομήσεων κατά 84,1% συγκριτικά με το 2022. Αντιστοίχως, το Mokka υπερδιπλασίασε τις ταξινομήσεις του σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά την αγορά των επαγγελματικών οχημάτων, και εδώ η Opel σημείωσε σημαντική αύξηση στις ταξινομήσεις. Τα γερμανικά πολυεργαλεία Combo, Vivaro και Movano, χάρη στην ποιότητα κατασκευής και την πρακτικότητά τους και υποστηριζόμενα από το ελκυστικό εμπορικό πρόγραμμα 3-4-5-6, απέφεραν στην Opel μερίδιο αγοράς 9,1% στην κατηγορία των κλειστών φορτηγών (37,6% αύξηση συγκριτικά με το 2022).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, η Opel κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών κλειστών φορτηγών, επιτυγχάνοντας μερίδιο 20,9%, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών στα μοντέλα της Γερμανικής εταιρείας.

Η Opel διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά και για το 2024. Το νέο Corsa βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις Opel σε όλη την Ελλάδα. Το best seller της ελληνικής αγοράς, σημαντικά ανανεωμένο, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, χάρη στην τολμηρή σχεδίασή του, το πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit, το πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών που προσφέρει, αλλά και την ολοκληρωμένη γκάμα κινητήριων συνόλων, στην οποία σύντομα θα προστεθούν υβριδικές εκδόσεις, καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa Electric.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντομα, αναμένεται επί ελληνικού εδάφους και η πρόταση της Opel στον τομέα της μικροκινητικότητας με το Rocks Electric, ένα διθέσιο όχημα που κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβα, αποτελώντας έτσι την ιδανική λύση για καθημερινές μετακινήσεις με σεβασμό προς το περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ