Με ποιο αυτοκίνητο κάνω 1.000 χλμ. με 60 ευρώ;

Peugeot 208 5

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί κατασκευαστές απομακρύνονται από την ιδέα της πετρελαιοκίνησης και δεν επενδύουν σε αυτή, υπάρχει μία που συνεχίζει να την εξελίσσει.

Έχοντας δημιουργήσει το πιο αποδοτικό σύστημα της αγοράς σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των βλαβερών εκπομπών, η Peugeot είναι σε θέση να επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά τον ηγετικό της ρόλο στον τομέα της πετρελαιοκίνησης και την περιβαλλοντικής προστασίας. Οι BlueHDi πετρελαιοκινητήρες Euro 6 της γαλλικής εταιρείας συνδυάζουν τις κορυφαίες επιδόσεις με τις ελάχιστες εκπομπές ρύπων.

Peugeot 208 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεχνολογία BlueHDi συνδυάζει μοναδικά τη χρήση οξειδωτικού καταλύτη, του συστήματος SCR (Selective Catalytic Reduction) με AdBlue, και του DPF (φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων), επιτυγχάνοντας έτσι τον έως και 90% περιορισμό των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx), τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), τη μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου, αλλά και την εξαφάνιση σε ποσοστό έως και 99,9% όλων των εκπεμπόμενων μικροσωματιδίων.

Οι κινητήρες πετρελαίου τεχνολογίας BlueHDi υπερκαλύπτουν με άνεση τις υπάρχουσες προδιαγραφές Euro 6. Η συγκεκριμένη τεχνολογία υιοθετείτε και στο ντιζαϊνάτο και ποιοτικό σουπερμίνι 208 της Peugeot, με χειροπιαστά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Peugeot 208 3

Ο 4κύλινδρος αλουμινένιος 1.5 BlueHDi που εφοδιάζει το 208 έχει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και αποδίδει 102 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και την πληθωρική ροπή των 250 Nm από τις μόλις 1.750 σ.α.λ.. Συνταιριάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 10,2 δλ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 188 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από την πολιτισμένη και αποδοτική λειτουργία, ο 1.5 BlueHDi που εφοδιάζει το Peugeot 208 είναι και εξαιρετικά ολιγαρκής σε πετρέλαιο. Με μέση κατανάλωση 4,0 λτ./100 χλμ. και ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 41 λίτρων, καταφέρνει με ένα γέμισμα πετρελαίου (60 ευρώ) να διανύσει πάνω από 1.000 χλμ. (1.025 χλμ.).

Επιπλέον, ο σύγχρονος Euro 6 κινητήρας του 208 εκπέμπει μόλις 106 γρ./χλμ. CO2, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του με ετήσια τέλη κυκλοφορίας και να μπορεί να εισέρχεται σε καθημερινή βάση στον Δακτύλιο.

Peugeot 208 4

Το Peugeot 208 1.5 BlueHDi 100 S&S μπορεί να εφοδιαστεί με πέντε επίπεδα που μπορούν να καλύψουν όλες τις εξοπλιστικές ανάγκες: Active, Active Plus, Allure, Allure Plus και GT. Η τιμή εκκίνησης της πετρελαιοκίνητης γκάμας έχει καθοριστεί στα 18.400 ευρώ.

Τέλος, βασισμένη στις πρωτοποριακές τις αξίες και επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία των μοντέλων της, η Peugeot προσφέρει και στο πετρελαιοκίνητο 208 εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ για πέντε χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot 208 3

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ