Δυνατό ξεκίνημα για τις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο –Τα μοντέλα και οι μάρκες που ξεχωρίζουν

Πωλήσεις αυτοκινήτων

Πολύ δυνατά έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το μήνα που διανύουμε, εμφανίζοντας σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι και την Παρασκευή 12 Απριλίου είχαν ταξινομηθεί στη χώρα μας 4.404 καινούργια αυτοκίνητα, εμφανίζοντας μεγάλη αύξηση 83,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Το νούμερο αυτό είναι πολύ υψηλό, ωστόσο σε αυτή την επίδοση το ρόλο του φέτος παίζει και το γεγονός ότι στο ίδιο διάστημα προσμετρώνται 3 εργάσιμες ημέρες περισσότερες σε αντίστοιχη με το περσινό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επίδοση αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή για τον μήνα που διανύουμε, η οποία σίγουρα μας προετοιμάζει για έναν Απρίλιο με καλύτερη επίδοση σε σχέση με την περυσινή των 10.239 ταξινομήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Yaris Cross

Σε ό,τι αφορά τώρα στο ποιες μάρκες έχουν ξεκινήσει τον Απρίλιο δυνατά, βλέπουμε ότι η Toyota, που προηγείται και στο έτος ενώ ήταν και η πρωταθλήτρια της περυσινής χρονιάς, το μήνα που διανύουμε έχει σημειώσει 1.095 ταξινομήσεις και βρίσκεται πάλι στην πρώτη θέση της προτίμησης των αγοραστών.

Suzuki Vitara

Αμέσως μετά την Toyota ακολουθεί η Suzuki με 503 πωλήσεις και έπεται η Hyundai με 483, η Peugeot με 226 και η Fiat με 210 αυτοκίνητα. Μέχρι το τέλος του μήνα και με 12 εργάσιμες ημέρες να απομένουν είναι δεδομένο ότι θα δούμε αλλαγές και αρκετές ανακατατάξεις σε αυτή την κατάταξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις ταξινομήσεις των νέων μοντέλων, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου βλέπουμε το Suzuki Vitara να προηγείται των υπολοίπων με 296 ταξινομήσεις και να το ακολουθούν το Toyota Yaris Cross (276 πωλήσεις) και το Toyota Yaris (231 πωλήσεις). Τονίζουμε και πάλι ότι τα στοιχεία αυτά θα αλλάξουν μέχρι και το τέλος του μήνα, όπου θα μπουν και περισσότερες ταξινομήσεις από ό,τι αυτές που έχουν προσμετρηθεί μέχρι και σήμερα.

Peugeot 2008

Σημειώστε τέλος ότι όπως άλλωστε συμβαίνει και όλο το τελευταίο διάστημα, τα B-SUV κρατούν τη μεγαλύτερη μερίδα των πωλήσεων του Απριλίου (30,0%) και αμέσως μετά έπονται τα B-Hatchback (20,6%).

Στα καύσιμα, τα υβριδικά (mild hybrid, full hybrid, plug-in hybrid) και τα βενζινοκίνητα είναι αυτά που προηγούνται των υπολοίπων, με μερίδιο 41,8% και 40,9% αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ