Ελλάδα: Αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου

car sales new

Συνεχίζοντας το πολύ καλό κλίμα των δύο προηγούμενων μηνών, ο Μάρτιος σημειώνει ήδη αύξηση πωλήσεων συγκριτικά με τον περσινό μήνα.

Το 2023 έχει μπει με πολύ καλούς οιωνούς για την αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας, αφού το 2μηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έχει ήδη φθάσει στις 20.488 ταξινομήσεις, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 46,2% σε σχέση με το πρώτο 2μηνο του 2022.

Πλέον στο ίδιο μοτίβο φαίνεται ότι θα κλείσει και ο μήνας που διανύουμε, αφού με βάση τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων, στο πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου έχουν πάρει πινακίδες στη χώρα μας για πρώτη φορά 4.160 αυτοκίνητα, όντας αυξημένα κατά 19,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και κατά 17% συγκριτικά με το πρώτο δίμηνο του 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαίνεται λοιπόν ότι και ο Μάρτιος θα κλείσει με αύξηση πωλήσεων μετά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο (θυμίζουμε ότι ο Μάρτιος του 2022 είχε σημειώσει 8.410 ταξινομήσεις), κλείνοντας έτσι ένα ανοδικό α’ τρίμηνο για την αγορά αυτοκινήτου που είναι πολύ πιθανό να αγγίξει τις 30.000 ταξινομήσεις.

Opel

Εάν τελικά οι πωλήσεις του α’ Τριμήνου φτάσουν σε αυτό το νούμερο, τότε θα έχουμε να κάνουμε με την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 13 ετών για τις πωλήσεις αυτοκινήτων της χώρας μας.

Όπως έχουμε ξαναγράψει και άλλες φορές, οι λόγοι αυτής της πολύ καλής επίδοσης είναι η παγκόσμια επανεκκίνησης της γραμμής παραγωγής όλων σχεδόν των εταιρειών, με τα εργοστάσια να δουλεύουν στο full ώστε να καλύψουν τις εκατομμύρια παραγγελίες που είχαν συσσωρευτεί μετά την περίφημη κρίση των ημιαγωγών και λοιπόν ανταλλακτικών που ταλάνισε την αγορά το μισό περίπου 2021 και όλο το 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault plant

Οι Έλληνες αντιπρόσωποι βλέποντας αυτή την ευκαιρία φροντίζουν ώστε να διαπραγματεύονται συνεχώς με τα εργοστάσια για να πάρουν όσα περισσότερα αυτοκίνητα γίνεται και να καλύψουν τις παραγγελίες που είναι σε αναμονή εδώ και αρκετούς μήνες στην εγχώρια αγορά.

Παράλληλα και μετά από αρκετό καιρό, αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου μπορεί κανείς να βρει αρκετά αυτοκίνητα ετοιμοπαράδοτα ή με μικρό χρόνο αναμονής, είτε αυτός είναι πελάτης λιανικής, είτε εταιρικός.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, η δυνατότητα αυτή αφορά για πρώτη ίσως φορά εδώ και αρκετό καιρό μοντέλα και εκδόσεις όλων των μεγεθών και τύπων καυσίμων, κυρίως δε των μικρότερων και πιο δημοφιλών κατηγοριών σε βενζίνη, diesel και υβριδικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ