Αποκάλυψη για το αγωνιστικό Skoda Fabia RS Rally2 των 300 αλόγων

Skoda Fabia RS Rally2

Η Skoda έχει μακρά παράδοση στα ράλλυ και είναι αποφασισμένη να τη συνεχίσει, με το Fabia RS Rally2 να αποτελεί το νέο μεγάλο της όπλο!

Και τι όπλο! Ο 1600άρης 4κύλινδρος κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό, προσφέρει 291 άλογα ισχύος και 430 Nm ροπής! Η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων και δύο μηχανικών διαφορικών, που είναι τοποθετημένα στους δύο άξονες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μικρό θεριό λοιπόν, που εφοδιάζεται με αντίστοιχα επιθετική εμφάνιση. Δεν μοιάζει ξένο με το επιβατικό Fabia που παρουσιάστηκε στη νέα του, τέταρτη γενιά πριν από περίπου χρόνο, μοιάζει όμως σχεδόν... δραματικό.

Και αυτό το άκρως επιθετικό body kit δεν είναι φιοριτούρα, φέρνει αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, χάρη στην επιβλητική πίσω αεροτομή, η παραγωγή κάθετης δύναμης σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο! Πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το απλό Fabia που κινείται γύρω μας, την MQB A0.

Κατά το λανσάρισμα το Skoda Fabia RS Rally2 είναι ντυμένο σε Mamba Green χρώμα, με την πίσω αεροτομή, την οροφή και διάφορα στοιχεία να έρχονται σε πλήρη αντίθεση βαμμένα μαύρα.

Το τσέχικο αγωνιστικό θα πατά σε 18άρες ζάντες όταν θα τρέχει στην άσφαλτο, με δίσκους φρένων 355mm εμπρός και 300mm πίσω. Όταν θα απελευθερώνεται στο χώμα, οι τροχοί θα είναι 15 ιντσών και οι δίσκοι, αμφότεροι στα 300mm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι τα φουσκωμένα φτερά, ο αεραγωγός στην οροφή και φυσικά, η ανάρτηση που αφορά γόνατα MacPherson τόσο εμπρός όσο και πίσω. Η τελική ταχύτητα του Skoda Fabia RS Rally2 είναι στα 200 χιλιόμετρα/ώρα αλλά οι κοντές σχέσεις εξασφαλίζουν εντυπωσιακή επιτάχυνση. Όλα αυτά για ένα εντυπωσιακό μοντέλο που θα αγωνίζεται στο WRC, στην κατηγορία Rally2.

Προς το παρόν οι πιθανότητες να δούμε και έκδοση RS στους δρόμους δεν είναι πολλές. Αλλά αναμένεται να δούμε... παντού το εν λόγω αγωνιστικό. Άλλωστε το Fabia Rally2 evo ήταν από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα, πράγμα που αναμένεται να συνεχιστεί και με τον διάδοχό του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ