Υποψήφιο για βραβειο το GP του Άμπου Ντάμπι

Abu Dhabi Grand Prix 2021

Για άλλους ήταν ένα άδικο φινάλε σε μία συγκλονιστική σεζόν. Για άλλους κρίνεται αμφιλεγόμενο. Για άλλους, ήταν το δραματικότερο όλων των εποχών. Και το τελευταίο φαίνεται να επικρατεί.

Γι’ αυτό και το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2022, είναι υποψήφιο για τα βραβεία BAFTA!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Formula 1, 107.9 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν live τη συγκεκριμένη μάχη – περίπου 30 εκατομμύρια περισσότεροι από τον μέσο όρο τηλεθέασης των Grand Prix.

Ήταν το τέλος μίας διαδρομής με πολλές αλλαγές ισορροπιών, θέαμα, εντάσεις, ατυχήματα και δράμα, με όλα να κορυφώνονται στην τελική ευθεία του αγώνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι άλλες τέσσερις υποψηφιότητες για την κατηγορία των αθλητικών προγραμμάτων στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (BAFTA), για την καλύτερη κάλυψη, αφορούν στον ιππικό αγώνα The Grand National, του Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 που έγιναν στο Τόκιο και τον Ημιτελικό του Euro 2020, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία.

Στις προηγούμενες απονομές, υπήρχε ξανά υποψηφιότητα από τη Formula 1 – συγκεκριμένα το δραματικό Grand Prix του Μπαχρέιν το 2020. Ωστόσο δεν πήρε το βραβείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία φορά που βραβεύτηκε στα BAFTA κάλυψη αγώνα της Formula 1, ήταν στην τελετή του 2011, όταν το BBC βραβεύτηκε για την κάλυψη του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι το 2010.

Όταν τέσσερις οδηγοί εκκίνησαν τον αγώνα έχοντας μαθηματικά ελπίδες για τον τίτλο και τελικά έκανε την έκπληξη ο Sebastian Vettel με τη Red Bull Racing.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ