To ΕΚΟ Acropolis Rally Forum 2022 κάνει απολογισμό του Ράλλυ των Θεών

Rally Acropolis 2022

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποδείχθηκε και φέτος μία άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, που ξεχώρισε στο καλεντάρι του WRC – κι όχι άδικα.

Κι ενώ έχει ήδη δώσει ραντεβού για τις 8-10 Σεπτεμβρίου του 2023, ήρθε η ώρα να δούμε ακριβώς τι «έτρεξε» φέτος. Σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 10:00, στο The Ellinikon Experience Centre θα φιλοξενηθεί το EKO Acropolis Rally Forum. Πρόκειται για ένα συνέδριο για τον απολογισμό της διοργάνωσης του 2022 που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε σχετικά: «Με την πεποίθηση πως μια διοργάνωση της εμβέλειας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε κάθε Έλληνα, κρίνουμε πως μπορούμε να κάνουμε λόγο για την ολοκλήρωσή της μόνο έχοντας προβεί στον απολογισμό όσων προηγήθηκαν κατά το σχεδιασμό, αλλά και όσων συνέθεσαν τη διεξαγωγή της. Έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο διάστημα δηλαδή που το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις τελεί υπό τη σκέπη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προχωρούμε στη διοργάνωση ενός συνεδρίου με στόχο να αναδειχθεί κάθε πτυχή του αγώνα, αναφορικά με τον οικονομικό του αντίκτυπο και το κοινωνικό του πρόσωπο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2023, το Ράλλυ Ακρόπολις θα γιορτάσει τα 70 του χρόνια. Λίγοι αγώνες, οποιασδήποτε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μπορούν... να διηγηθούν μια ανάλογη ιστορία. Είναι ελάχιστες οι χώρες με αντίστοιχο αγωνιστικό παλμαρέ και μεταξύ αυτών το Μονακό, η Φινλανδία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία. Όχι άδικα λοιπόν, το Ράλλυ Ακρόπολις μπορεί να λογίζεται ως πρεσβευτής της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Η επιστροφή του αγώνα μεταξύ των σημαντικότερων στο είδος του σε διεθνές επίπεδο, ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Το Ράλλυ Ακρόπολις, που ουσιαστικά αναβίωσε το 2021, διάγει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας του, με πιο πρόσφατη απόδειξη την άρτια διοργάνωση του 2022, η οποία δικαίως θα μείνει στην ιστορία των αγώνων και για την υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η εικόνα του κατάμεστου ΟΑΚΑ ταξίδεψε σε εκατοντάδες χώρες, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου του motorsport και όχι μόνον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως πέρυσι, λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς, ο χρόνος κρίνεται κατάλληλος για μια «σύνοψη» όσων έγιναν, μέσω ενός συνεδρίου.

Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις είναι πολύ περισσότερα από ένας αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Πρόκειται για ένα όχημα εξαίρετης επικοινωνίας του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, για μια πηγή εσόδων για τις περιοχές όπου διεξάγεται, καθώς και για μια πλατφόρμα επικοινωνίας καλών πρακτικών Οδικής Ασφάλειας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η κοινωνία μας. Την ίδια ώρα, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως η συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα είναι εφικτή και μάλιστα αποδοτική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί πεδίο συνεργασίας χιλιάδων ανθρώπων, διαφορετικών φύλων, ηλικιών, μορφωτικού επιπέδου, τόπου διαμονής και επαγγελματικής κατάρτισης. Είναι εργαστήρι δοκιμής και εξέλιξης νέων ιδεών και τεχνολογιών στους τομείς της επικοινωνίας, του περιβάλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρωτίστως, όμως, είναι μια μεγάλη γιορτή για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους φιλάθλους, που απολαμβάνουν το μοναδικό θέαμα που εξασφαλίζει το «πέρασμά» του από σημεία μοναδικού φυσικού κάλλους σε Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

Δύσκολα μπορεί κανείς να απαριθμήσει όλες τις ψηφίδες που απαρτίζουν την άρτια διοργάνωση ενός αγώνα όπως το EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Αθλητικό μέρος, εθελοντές, ασύρματες επικοινωνίες, ασφάλεια, προβολή, διαφήμιση, marketing, χορηγοί, οργάνωση, μεταφορές, ΟΜΑΕ, Υφυπουργείο Αθλητισμού, ΟΑΚΑ, ΕΡΤ, COSMOTE, WRC, FIA, Ερυθρός Σταυρός, περιβαλλοντικό αποτύπωμα, δράσεις Οδικής Ασφάλειας, κατασκευή Υπερειδικής από την ΑΚΤΩΡ, εκπαίδευση στελεχών, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Δήμοι, ΟΤΑ. Φαντάζει άθλος η αρμονική συνεργασία όλων των ανωτέρω για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχοι του EKO ACROPOLIS RALLY FORUM 2022 είναι:
-Η ανάδειξη σημαντικών πτυχών του αγώνα
-Η μεταλαμπάδευση επιμέρους θεμάτων σε νέους φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε συναφές αντικείμενο
-Ο οικονομικός απολογισμός
-Η παρουσίαση δράσεων αναφορικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα
-Η αξιολόγηση της πρώτης χρονιάς εφαρμογής υβριδικής τεχνολογίας στα αγωνιστικά αυτοκίνητα
-Η αποτύπωση της επένδυσης των χορηγών

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Forum, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ