Θρυλικά κειμήλια της Formula 1 στο πρώτο μουσείο της ιστορίας της

F1 Exibition Madrid

Η πρώτη στον κόσμο έκθεση της Formula 1 άνοιξε τις πύλες της στη Μαδρίτη, για ένα ταξίδι πίσω στις δεκαετίες με θεματικές αίθουσες, εμβληματικά κειμήλια και ένδοξα μονοθέσια.

Η δημιουργία της F1 Exhibition έγινε με τη συμβολή της F1, της πλειοψηφίας των θρυλικών ομάδων και αρκετών προσωπικοτήτων του σπορ. Ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Stefano Domenicali έδωσε το παρόν στα εγκαίνιά της, στις εγκαταστάσεις της IFEMA Madrid, μαζί με τον διευθυντή της έκθεσης Timothy Harvey.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά εκθέματα είναι το κατεστραμμένο και ολοσχερώς καμμένο μονοθέσιο της Haas από το οποίο ως εκ θαύματος βγήκε ζωντανός ο Romain Grosjean στο φρικτό ατύχημα του GP του Μπαχρέιν το 2020.

Ένα άλλο μονοθέσιο είναι η Alpha Tauri με την οποία ο Pierre Gasly πέτυχε το μικρό θαύμα της πρώτης του νίκης, στη Monza επίσης το 2020, ενώ μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνεται και ένας κινητήρας της Ferrari - κάτι που γενικώς η Scuderia δεν συνηθίζει.

Ξεκινώντας την περιήγησή τους στην έκθεση, οι επισκέπτες στην πρώτη αίθουσα -που έχει την ονομασία «Κάποτε στη Formula 1»- αρχίζουν το ταξίδι τους στο παρελθόν με φωτογραφίες που δεν είχαν δημοσιευθεί ποτέ από στιγμές-σταθμούς της ιστορίας του σπορ.

Έπειτα, στο «Design Lab» ξεναγεί τους επισκέπτες στη μικρογραφία ενός εργοστασίου για να ανακαλύψουν τις μεθόδους σχεδιασμού, δοκιμών και κατασκευής ενός μονοθεσίου. Σε αυτό έχει συμβάλλει με αποκλειστικές εις βάθος πληροφορίες η Pirelli.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αίθουσα «Drivers and Duels», έπειτα, αποτελεί φόρο τιμής στους πλέον εμβηματικούς οδηγούς και στους πιο συγκλονιστικούς αγώνες του παρελθόντος, ενώ η αίθουσα «Revolution By Design» παρουσιάζει όλες τις μεγάλες τεχνολογικές επαναστάσεις του παρελθόντος - αλλά και αυτές που έρχονται.

Στη συνέχεια, στο χώρο με την ονομασία «The Pit Wall» προβάλλεται μια κινηματογραφική εμπειρία των σπουδαιότερων και πλέον κομβικών στιγμών του σπορ, με πλάνα που δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιδέα της δημιουργίας της πρώτης έκθεσης της Formula 1 ξεκίνησε το 2017, όταν το σπορ πέρασε στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη των εμπορικών του δικαιωμάτων - της αμερικανικής Liberty Media. Η έκθεση θα μείνει ανοικτή για αρκετούς μήνες, πριν μεταφερθεί σε κάποια άλλη μεγάλη μητρόπολη.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ