Θα γίνει κανονικά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

Saudi Arabian Grand Prix

Μετά από ένα πολύωρο θρίλερ, υπήρξε λευκός καπνός: το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την επίθεση ανταρτών Χούθι σε δεξαμενές πετρελαίου της Aramco.

Μία επίθεση που έγινε σε απόσταση μικρότερη των 15 χιλιομέτρων από την αγωνιστική διαδρομή, με τους καπνούς να είναι ορατοί από την πίστα την ημέρα ενώ όταν έπεσε το σκοτάδι, φαινόταν η μπάλα φωτιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τοπικές αρχές είχαν από νωρίς μοιράσει διαβεβαιώσεις, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και η διοίκηση της Formula 1 τις είχαν αποδεχθεί ενώ και οι ομάδες είχαν ομόφωνα δώσει πράσινο φως για τη διεξαγωγή της αγωνιστικής δράσης.

Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο πραγματικοί ήρωες του σπορ: οι οδηγοί. Αυτοί δεν ήταν διατεθειμένοι να βγουν στην πίστα δίχως σοβαρή σκέψη. Μάλιστα η δική τους συνάντηση κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι αξιοσημείωτο πως υπήρχαν διευθυντές ομάδων που είχαν φύγει από την πίστα και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν για νέο κύκλο διαβουλεύσεων. Σε αυτές είδαμε τόσο τον CEO και Πρόεδρο της Formula 1, Stefano Domenicali, όσο και τον Πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Και τελικά έπεισαν τους οδηγούς να τρέξουν κανονικά. Αναμένουμε τις επίσημες τοποθετήσεις που θα έρθουν το Σάββατο, όταν τα εμπλεκόμενα μέρη επιστρέψουν στην πίστα μετά από αυτό το απρόσμενο ξενύχτι.

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και να δικαιωθούν όλοι οι υπεύθυνοι για την απόφαση να συνεχιστεί κανονικά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ