Τέλος από τη FIA ο άνθρωπος που έκρινε το περυσινό πρωτάθλημα

Michael Masi

Ο Michael Masi αποτελεί παρελθόν από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και τη Formula 1!

Όπως ανακοίνωσε η FIA, ο Αυστραλός που βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής λόγω των αποφάσεών του στο δραματικό και αμφιλεγόμενο φινάλε του πρωταθλήματος του 2021, αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αφήσει το ρόλο που εξακολουθούσε να κατέχει στον οργανισμό.

Μία εξέλιξη την οποία το κοινό της Formula 1 έχει υποδεχθεί με έντονες και ποικίλες αντιδράσεις, αφού μερίδα τον κατηγορεί πως χειραγώγησε το περυσινό πρωτάθλημα, με τις εντός νόμου αλλά για πολλούς άδικες έναντι του Lewis Hamilton επιλογές στις διαδικασίες των τελευταίων γύρων του καθοριστικού Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι. Επιλογές που είχαν ως αποτέλεσμα να κάτσει στο θρόνο ο Max Verstappen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η FIA επιβεβαιώνει πως ο Michael Masi αποφάσισε να αφήσει τον οργανισμό και να μετακομίσει στην Αυστραλία, ώστε να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του και να αναλάβει νέες προκλήσεις. Επί τρία χρόνια διετέλεσε Διευθυντής Αγώνων Formula 1 και Τεχνικός Έφορος της FIA, μετά τον ξαφνικό θάνατο του Charlie Whiting το 2019, εκτελώντας τα πολλαπλά καθήκοντα που του ζητήθηκε, με επαγγελματισμό και αφοσίωση. Η FIA τον ευχαριστεί για τη δέσμευσή του και του εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον».

Ο Masi είχε παραμείνει στην FIA αλλά είχε απομακρυνθεί από το ρόλο του διευθυντή αγώνα της F1, με την ομοσπονδία να στήνει ολόκληρο μηχανισμό για να καλύψει το ρόλο του, στην κορυφή του οποίου εναλλάσσονται οι Eduardo Freitas και Niels Wittich.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ